Έκρηξη φιάλης υγραερίου με 16 τραυματίες στην Αμφιλοχία

0

Έκρηξη φιάλης υγραερίου σημειώθηκε νωρίς το μεσημέρι σε καφενείο του χωριού Λουτρό, κοντά στην Αμφιλοχία. Τραυματίσθηκαν 16 άτομα, εκ των οποίων τέσσερα σοβαρά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, από την έκρηξη της φιάλης του υγραερίου και το ωστικό κύμα που ακολούθησε, έσπασαν τα τζάμια του καφενείου, ενώ κάποιοι θαμώνες πετάχτηκαν μακριά από τη θέση τους.
Αμέσως ειδοποιήθηκαν το ΕΚΑΒ και η Πυροσβεστική και στο Λουτρό έφθασαν ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα. Στη συνέχεια ξεκίνησε η διακομιδή των 16 τραυματιών, εννέα εκ των οποίων νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Αγρινίου, τέσσερις σ’ εκείνο της Άρτας και τρεις στο κέντρο υγείας της Αμφιλοχίας. Ανάμεσα στους τραυματίες είναι και η ιδιοκτήτρια του καφενείου.
Όπως έχει γίνει γνωστό, σοβαρότερη κρίνεται η κατάσταση της υγείας τεσσάρων εκ των τραυματιών, που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο του Αγρινίου.

Νεότερα από την τραγωδία στην Αμφιλοχία
amfilofia2Από το σύνολο των τραυματιών της ισχυρής έκρηξης που σημειώθηκε σήμερα το πρωί σε καφενείο στο Λουτρό Αμφιλοχίας, τέσσερις νοσηλεύονται αυτή την ώρα στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, εννέα στο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου και δύο στο Κ.Υ Αμφιλοχίας. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η κατάσταση των τριών ασθενών που βρίσκονται στην Άρτα είναι καλή, ένας από αυτούς θα μεταφερθεί στο Θριάσιο για περαιτέρω φροντίδα. Σε άλλα νοσοκομεία μεταφέρονται αυτή την ώρα επτά από εννέα ασθενείς που είχαν μεταφερθεί στο νοσοκομείο Αγρινίου.
Όπως δείχνουν τα μέχρι στιγμής στοιχεία, πιθανή αίτια της έκρηξης ήταν φιάλη υγραερίου, η οποία αλλάχθηκε το πρωί, αλλά παρέμεινε στο χώρο του καταστήματος και από την οποία δημιουργήθηκε διαρροή. Τα ακριβή αίτια διερευνούνται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμφιλοχίας.
Να σημειωθεί πως στον τόπο του δυστυχήματος έγκαιρη ήταν η προσέλευση της Πυροσβεστική Υπηρεσίας , του Α.Τ Αμφιλοχίας και των ασθενοφόρων του Κ.Υ Αμφιλοχίας.

Share.

Comments are closed.