Η Γαλλία επιθυμεί να πετύχει η Ελλάδα

0

Επιθυμία της Γαλλίας είναι η Ελλάδα να πετύχει, είπε ο Γάλλος Υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν μετά τη συνάντησή του στο Παρίσι με τον Έλληνα ομόλογό του Γιαννη Βαρουφάκη, προσθέτοντας πως αποτελεί κοινή πεποίθηση μεταξύ των δύο κυβερνήσεων ότι η θέση της Ελλάδας είναι εντός της Ευρωζώνης.
Ο Γάλλος υπουργός ανέφερε πως πρόθεση της Γαλλίας είναι να συνδράμει την Ελλάδα, προκειμένου να συναφθεί ένα νέο «συμβόλαιο» με τους εταίρους της. Πέρα από τις διμερείς επαφές, είπε ο Γάλλος υπουργός είναι σημαντικό να υπάρξει διάλογος μεταξύ της Ελλάδας και των θεσμών όπως η ΕΚΤ, η Κομισιόν και το ΔΝΤ. Συμπλήρωσε ακόμα πως το ελληνικό χρέος είναι ένα μόνο από τα προς συζήτηση θέματα.
Επίσης τόνισε πως «όλοι αναγνωρίζουμε ότι η κατάσταση είναι κατεπείγουσα» και εξέφρασε την εκτίμηση ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση θα καταφέρει να καταρτίσει ένα σχέδιο και να παρουσιάσει τις προτάσεις της με τρόπο που θα προσφέρει διέξοδο στη σημερινή κατάσταση.
Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών αποκάλυψε ότι έχουν ξεκινήσει επαφές της ελληνικής πλευράς με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, καθώς και ότι σκοπεύει να συναντηθεί το συντομότερο δυνατόν με τον Γερμανό ομόλογό του, W. Schaeuble, έχοντας λάβει πρόσφατα και σχετική επιστολή από τον ίδιο.

Share.

Comments are closed.