Δηλώσεις Ομπάμα υπέρ της Ελλάδας και κατά της λιτότητας

0

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα δήλωσε στο CNN, σε σχετική με την Ελλάδα αναφορά του, ότι δεν μπορείς να πιέζεις άλλο τους λαούς με τη λιτότητα και έκανε λόγο για μια «στρατηγική ανάπτυξης». Ωστόσο πρόσθεσε ότι οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να γίνουν στην Ελλάδα, αλλά όχι με συνθήκες λιτότητας, αλλά ανάπτυξης και όχι μείωσης του ΑΕΠ κατά 25%. «Ελπίζω, τόνισε, η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη».
Σε ερώτηση αν συμφωνεί με την δήλωση του νέου Έλληνα πρωθυπουργού ότι η λιτότητα δεν φέρνει αποτέλεσμα, ο Αμερικανός πρόεδρος είπε: «Αυτό που είναι αλήθεια είναι ότι δεν μπορείς να συνεχίσεις να πιέζεις χώρες που βρίσκονται σε ύφεση. Κάποια στιγμή πρέπει να υπάρξει στρατηγική ανάπτυξης, ώστε να μπορέσουν αυτές οι χώρες να να αποπληρώσουν τα χρέη τους».
Αναφερόμενος στις αλλαγές που πρέπει να προχωρήσει η Ελλάδα είπε ότι «είναι πολύ δύσκολο να γίνουν αυτές αν το επίπεδο διαβίωσης των πολιτών έχει πέσει κατά 25%». Και πρόσθεσε: «Αυτό δεν μπορεί να το αντέξει ούτε η ελληνική κοινωνία ούτε το πολιτικό σύστημα». Είπε ακόμα πως «η ελπίδα μου είναι ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην ευρωζώνη».

Share.

Comments are closed.