Ευρυτανία: Eκκενώνεται το χωριό Κρίκελλο

0

Επιχείρηση εκκένωσης του χωριού Κρίκελο στην Ευρυτανία πραγματοποιείται σήμερα το απόγευμα Κυριακή 1/2/2015.
Ο νομός Ευρυτανίας έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων και των κατολισθήσεων.
Ένα από τα χωριά που χτυπήθηκε είναι και το Κρίκελο, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες μας έχει κοπεί στη μέση, από κατολίσθηση, ενώ σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το χωριό έχει κοπεί και δρόμος με αποτέλεσμα το και αυτό το χωριό, όπως και άλλα χωριά της περιοχής να είναι αποκλεισμένα.
Στην επιχείρηση εκκένωσης παίρνουν μέρος πυροσβέστες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καρπενησίου και άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ από τη Λαμία, οι οποίοι ψάχνουν ένα ένα τα σπίτια του χωριού για να τα εκκενώσουν.
Οι κάτοικοι οι οποίοι είναι κυρίως ηλικιωμένοι μεταφέρονται με αυτοκίνητα έως ένα σημείο και στη συνέχεια τους περνούν απέναντι με αυτοσχέδιες σκάλες στο σημείο που έχει κοπεί ο δρόμος.
Αμέσως μετά τους παραλαμβάνουν λεωφορεία που έχει βάλει η Π.Ε. Ευρυτανίας για να τους οδηγήσουν σε ξενοδοχεία στο Καρπενήσι.
Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης ζήτησε από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης στην ΠΕ Ευρυτανίας, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν σε όλο σχεδόν το επαρχιακό δίκτυο και σε συνέχεια αντίστοιχων αιτημάτων των δήμων Καρπενησίου και Αγράφων.
«Ολόκληρος ο νομός αντιμετωπίζει πλημμυρικά και κατολισθητικά φαινόμενα, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων, με αποτέλεσμα των αποκλεισμό πολλών περιοχών και τη διακοπή κυκλοφορίας σε μεγάλο μέρος του επαρχιακού και δημοτικού οδικού δικτύου», ανέφερε ο περιφερειάρχης.

κρικελο2

κρικελο3

κρικελο4

Share.

Comments are closed.