Δ. Κουτσούμπας: Ο ΣΥΡΙΖΑ τα έχει βρει με τα κέντρα εξουσίας

0

Σφοδρές κατηγορίες κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, υποστηρίζοντας ότι σαμποτάρει την πανελλαδική απεργία της 27ης Νοεμβρίου, ότι θα επιβάλλει ως κυβέρνηση αντιλαϊκούς νόμους και ότι «τα έχει βρει με τα κέντρα εξουσίας».
Σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα «αν δίνεις διαπιστευτήρια στο μεγάλο κεφάλαιο, στους εταίρους της ΕΕ, στο ΔΝΤ και στα μεγάλα funds (…) και θέλεις να κερδίσεις την εύνοιά τους, έτσι ώστε να σε βοηθήσουν ουσιαστικά αύριο να κάτσεις στην καρέκλα της εξουσίας, σημαίνει ότι αυτόματα υποχωρείς συνεχώς σε πιέσεις, γιατί κανείς δεν σου δίνει έτσι απλόχερα».
Κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι είναι «ουσιαστικά το νέο ΠΑΣΟΚ και μάλιστα με πολύ χειρότερους όρους απ’ ό,τι ήταν το ΠΑΣΟΚ τη δεκαετία του ‘80 και για ένα διάστημα αργότερα». Όπως είπε ο κ. Κουτσούμπας «το ΠΑΣΟΚ αρχικά είχε ριζοσπαστικά συνθήματα, ασχέτως να δεν τα υλοποίησε και ως κυβέρνηση υποχωρούσε, προσθέτοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υποχωρεί ως αξιωματική αντιπολίτευση ακόμα, γεγονός «που μας κάνει να σκεφτόμαστε τι έχει να συμβεί αύριο ως κυβέρνηση». Προέβλεψε δε ότι «μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα επιβάλλει αντιλαϊκούς νόμους και μέτρα»,
Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό SBC ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ υποστήριξε ότι συνδικαλιστικές δυνάμεις, παρά τις αποφάσεις τους, σαμποτάρουν την απεργία της 27ης Νοεμβρίου, για να προσθέσει πως «το ίδιο κάνουν και τα κυβερνητικά κόμματα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και οι παρατάξεις τους, καθώς και ο ΣΥΡΙΖΑ».
Προανήγγειλε τέλος, ότι το ΚΚΕ θα βγει στους δρόμους «από την πρώτη μέρα κιόλας» σε περίπτωση που εκλεγεί κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ.

Share.

Comments are closed.