Γιάννης Μαγκριώτης*: Το δεσποτικό καθεστώς της Τουρκίας, συνεχίζει τις αναθεωρητικές πρακτικές και στις ημέρες του κορδονιού

0

Η κυβέρνηση της Τουρκίας, όπως δημοσιοποιήθηκε χθες, κατέθεσε στον ΟΗΕ τα έγγραφα με τις συντεταγμένες και τους χάρτες για τα όρια της Τουρκικής υφαλοκρηπίδας, στην περιοχή που περιλαμβάνεται απο την ανακήρυξη της ΑΟΖ που έκανε και το Τουρκολιβυκό μνημόνιο, για τον καθορισμό των ορίων της ΑΟΖ των θαλάσσιων ζωνών μεταξύ τους.
Και πάλι παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας, γιατί όμως το κάνει τώρα που σε όλο τον πλανήτη και στην ίδια, όλοι προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την κρίση του κορονοϊού;
Γιατί το κάνει σε μια περίοδο, όπου προσπαθεί να έχει την υποστήριξη της ΕΕ στην κρίση του Ιντλίπ;
Γιατί το κάνει λίγες ημέρες μετά την αποτυχία του εκβιασμού της χώρας μας και της ΕΕ στον Έβρο, με την εκμετάλλευση ομάδων προσφύγων και μεταναστών;
Νομίζω, ότι το κάνει για δύο κυρίως λόγους :
1. Γιατί χρειάζεται συνεχώς να θυμίζει στο εσωτερικό της χώρας του, ειδικά σε εποχές που δέχεται κριτική για την πολιτική του και πέφτει η δημοφιλία του, ότι είναι ισχυρός ηγέτης που φέρνει επιτυχίες στην Τουρκία.

2. Γιατί η δική μας κυβέρνηση και όχι μόνο, παρ’ όλες τις διεθνείς πρωτοβουλίες, δεν απαντά αποτελεσματικά, με την ανακήρυξη της δικής της ΑΟΖ και την οριοθέτηση με την Κύπρο, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Η φοβικότητα και η αναβλητικότητά της αποθρασύνει την Άγκυρα.
Η καλύτερη αντιμετώπιση του κορονοϊού είναι τώρα το πρώτο μέλημα όλων μας, όμως ιδιαίτερα όταν οι άλλοι παράγοντες δεν επιλέγουν την ίδια στάση, πρέπει και εμείς να μην δείχνουμε ολιγωρία.
Τα εθνικά μας συμφέροντα, το προσφυγικό και μεταναστευτικό, είναι σταθερές προτεραιότητές μας.

* Ο Γιάννης Μαγκριώτης είναι πρώην υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Κίνησης «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ»

Πατήστε και δείτε όλα τα 135 προηγούμενα άρθρα του Γιάννη Μαγκριώτη

Share.

Comments are closed.