Αγία Παρασκευή – «Αλλάζουμε»: Να ληφθούν τώρα μέτρα ανακούφισης για πολίτες και επιχειρήσεις που πλήττονται από τον κορωνοϊό

0

Η παράταξη «Αλλάζουμε», τηρώντας από την πρώτη στιγμή υπεύθυνη στάση απέναντι στις επιπτώσεις από την εξάπλωση του κορωνοϊού «Covid-19» στη χώρα μας, απέστειλε επιστολή προς τον δήμαρχο Αγία Παρασκευής, μέσω της οποίας ζήτησε την έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στον Δήμο μας, αλλά και τη δημιουργία ειδικής ομάδας (task force) διαχείρισης της κρίσης.
Δυστυχώς, κανένα από τα δύο αιτήματά μας δεν εισακούσθηκαν από πλευράς διοίκησης, η οποία επιμένει να λειτουργεί με συγκεντρωτικό και αποσπασματικό τρόπο, ακόμη και σε θέματα που απαιτούν, εκ των πραγμάτων, συνεχή ενημέρωση και συνεργασία των πάντων.
 Εμείς επιμένουμε ότι στις κρίσιμες στιγμές που περνάμε και ως Δήμος, χρειάζεται συλλογική διαχείριση και μόνο ενωμένοι μπορούμε να βγούμε και από αυτή τη μεγάλη περιπέτεια.
Έστω και καθυστερημένα, ο δήμαρχος υιοθέτησε κάποιες από τις προτάσεις μας (γραμμή επικοινωνίας, μεταφορά τροφίμων στο σπίτι, απολυμάνσεις κ.λπ.), αλλά δεν αρκεί αυτό. Ο Δήμος έχει τη δυνατότητα και την υποχρέωση να λάβει περαιτέρω πρωτοβουλίες και να υιοθετήσει μέτρα ελάφρυνσης των πολιτών και των επιχειρήσεων που πλήττονται την περίοδο αυτή.
Στο πλαίσιο αυτό προτείνουμε:

  • Την απαλλαγή των γονέων από τα τροφεία των Παιδικών Σταθμών για όσο διάστημα οι τελευταίοι παραμένουν κλειστοί.
  • Την απαλλαγή των συνδρομών από τα δίδακτρα των Εργαστηρίων Τέχνης για το διάστημα που δεν γίνονται μαθήματα.
  • Την απαλλαγή των αθλουμένων που συμμετέχουν στα προγράμματα του ΠΑΟΔΑΠ για το διάστημα που αυτά έχουν ανασταλεί.
  • Την απαλλαγή των επιχειρήσεων (εκτός super market και τράπεζες) από τα δημοτικά τέλη και τα τέλη χρήσης κοινόχρηστων χώρων για όσο διάστημα παραμένουν κλειστές.
  • Τη μείωση των δημοτικών τελών για τις κατοικίες κατά 15% για το έτος 2021 (με δεδομένο ότι είναι δύσκολο να πραγματοποιηθεί για την τρέχουσα χρονιά).
  • Να επεκταθεί σε 24ωρη η λειτουργία της γραμμής επικοινωνίας και να ενημερωθούν οι πολίτες, μέσω των τοπικών sites, σε ποιες περιπτώσεις μπορούν να καλούν τον συγκεκριμένο τηλεφωνικό αριθμό.

«Οι πολίτες «Μένουμε Σπίτι», αλλά η δημοτική αρχή δεν πρέπει να μένει με σταυρωμένα χέρια απέναντι στην πρωτοφανή κρίση. Οι «Αλλάζουμε» βρισκόμαστε ενεργοί και έτοιμοι να συμβάλλουμε όπου χρειαστεί για την προστασία των συνδημοτών μας. Ας καταλάβει ο δήμαρχος ότι το σύνθημα “κανείς μόνος του στην κρίση” περιλαμβάνει και τον ίδιο…» δηλώνει σχετικά ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης, δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Μυλωνάκης.

Share.

Comments are closed.