Τσιόδρας για κορονοϊό: 35 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα – Συνολικά 530 – 18 οι διασωληνωμένοι και 13 οι νεκροί [Βίντεο]

0

Ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του ΕΟΔΥ, Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε σήμερα 35 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα μας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων σε 530.
Οι νεκροί στην Ελλάδα είναι 13, 12 άνδρες και μία γυναίκα 93 ετών. Οι 12 εξ αυτών είχαν σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, ενώ σημειώνεται πως ο μέσος όρος ηλικίας των νεκρών στη χώρα μας είναι τα 76 έτη.
Ενενήντα οκτώ κρούσματα, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, έχουν απροσδιόριστη πηγή μετάδοσης, ενώ μέχρι ώρας έχουν ληφθεί περισσότερα από 8.000 δείγματα.
«Αναμένουμε αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες, ανάλογη της προσπάθειας που κάνουμε όλοι μαζί για να περιορίσουμε τη νόσο. Κανείς δεν είναι 100% ασφαλής», είπε ο κ. Τσιόδρας και συνέχισε: «Έχουμε να κάνουμε με έναν ύπουλο εχθρό που δεν σέβεται σύνορα, ηλικίες και κυρίως δεν σέβεται αυτούς που δεν τον υπολογίζουν», σημείωσε.
«Το θαύμα της ιατρικής του 2020 είναι η παράταση της ποιοτικής επιβίωσης των ηλικιωμένων πολλοί από τους οποίους είναι μανάδες και πατεράδες μας, γιαγιάδες και παππούδες. Τιμούμε όλους σεβόμαστε όλους αλλά κατεξοχήν αυτούς. Δεν μπορούμε να υπάρχουμε ή να έχουμε ταυτότητα χωρίς αυτούς», ανέφερε εμφανώς συγκινημένος ο κ. Τσιόδρας, ενώ για το κάπνισμα ανέφερε: «Η επιλογή των καπνιστών είναι καθαρά δική τους. Ακόμα και υγιείς καπνιστές χωρίς χρόνια νοσήματα, έχουν αυξημένη σοβαρότητα των συμπτωμάτων όταν μολύνονται».
Για άλλη μια φορά έκρουσε τον κώδωνα της αύξησης των κρουσμάτων, λόγω της αδιαφορίας κάποιων: «Αναμένουμε αύξηση κρουσμάτων, προετοιμαζόμαστε, θέλουμε να την αντιμετωπίσουμε. Αυτό εξαρτάται από τη συμπεριφορά όλων μας. Είναι άδικο για όλους αυτούς που τηρούν τα μέτρα προστασίας και μένουν σπίτι, κάποιοι άλλοι απερίσκεπτα να χαλούν την εικόνα και να γίνονται φορείς μετάδοσης του ιού στην τοπική τους κοινωνία» και συνέχισε αναφερόμενος στους νεκρούς: «Παρακαλώ σταματήστε τα επικοινωνιακά παιχνίδια με τους νεκρούς. Σεβαστείτε τους νεκρούς. Θυμηθείτε τα λόγια ενός μεγάλου έλληνα: “Την τελευταία λέξη δεν θα την έχει ο θάνατος»

Οι δηλώσεις του κ. Χαρδαλιά
«Οι επόμενες εβδομάδες είναι κρίσιμες. Πριν από 24 ημέρες η Ιταλία είχε περίπου τα αριθμητικά δεδομένα που έχουμε σήμερα» ανέφερε από τη μεριά του ο υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς και έκανε έκκληση να μην χαθούν άνθρωποι λόγω της δικής μας απερισκεψίας: «Έχουμε λάβει αυστηρά μέτρα και θα λάβουμε και όποια άλλα μέτρα επιβάλλεται να ληφθούν. Δεν θα γίνουμε Ιταλία. Να μη χαθούν άνθρωποι εξαιτίας της δικής μας απερισκεψίας. Υπάρχουν κάποιοι που ακόμη και σήμερα φέρονται ανεύθυνα. Ο κρατικός

Σημείωσε ότι δίνεται έμφαση στις πτήσεις από Αγγλία και ότι γίνεται ιχνηλάτηση σε όσους επιστρέφουν. «Το τέλος του πολέμου είναι πιο κοντά από όσο πιστεύουμε αν κάνουμε τις σωστές επιλογές».
Αναφερόμενος σε εκείνους που έκαναν ουρές στα διόδια εμφανίστηκε ιδιαίτερα σκληρός: «Στεναχωριέμαι για την ανθρώπινη ανοησία, γιατί πρόκειται για ανοησία. Όσα κάνουμε τα κάνουμε για να προφυλάξουμε το εθνικό σύστημα υγείας. στοίχημα συνέπειας και ευθύνης».
Κάθε επιλογή μας είναι σημαντική, διαδραματίζει τον δικό της ρόλο στην έκβαση του πολέμου μας με τη νόσο. Δεν θα βγούμε αλώβητοι από αυτή τη μάχη. Ο κόσμος μας δεν θα είναι ο ίδιος. «Θα χρειαστεί να ξαναγεννηθούμε και μια και δυο και πολλές φορές ακόμα». Ο κ. Χαρδαλιάς τέλος επανέλαβε τη σημασία του μηνύματος «Μένουμε σπίτι»….

Δείτε βίντεο της ΕΡΤ1 TV με την Ενημέρωση Υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό

Share.

Comments are closed.