Δημήτρης Κουρουβακάλης*: Να μην γίνουμε Ιταλία

0

Τα πάντα κρίνονται μέρα με την μέρα.
Ακόμη και αυτή τη στιγμή πρέπει να ληφθούν μέτρα για να περιοριστεί κατά το δυνατόν, η εξάπλωση του ιού, για την προστασία της υγείας των εργαζομένων, των ασθενών και γενικότερα της κοινωνίας προκειμένου το δημόσιο σύστημα υγείας να ανταποκριθεί στην υγειονομική κρίση που είναι σε εξέλιξη.
Είναι εθνική ανάγκη να παρθούν μέτρα που θα θωρακίσουν το σύστημα προκειμένου να ανταποκριθεί όχι μόνο σε αυτή την κατάσταση αλλά και γενικότερα στις υγειονομικές ανάγκες που έχουν οι πολίτες. Προφανώς οι σκέψεις και οι θέσεις μας έχουν ως στόχο την επιβράδυνση της εξάπλωσης του ιού.
Προτεινομενα μέτρα:

  • Εκτεταμένη ανάλυση δειγμάτων, μπορεί να συμβάλει στην αξιολόγηση του μεγέθους του προβλήματος, στον εντοπισμό των περιπτώσεων… Χωρίς διάγνωση και εντοπισμό των κρουσμάτων είναι αδύνατο να ανακοπεί οποιαδήποτε επιδημία μεταδιδόμενου νοσήματος. Ας μάθουμε από τα λάθη της Ιταλίας, όσο είναι νωρίς. Μόνο έτσι θα λυθούν τα χέρια των ιατρών.
  • Μέτρα κοινωνικής απομάκρυνσης. Επιβάλλεται να διασφαλιστεί ότι η κοινότητα παραμένει στο σπίτι. Απαγόρευση συνευρέσεων, περιορισμός της κυκλοφορίας, η εργασία από την οικία
  • Μέτρα πρόληψης και προστασίας των υγειονομικών υπαλλήλων για να μπορούν να διασώσουν την κοινότητα.
  • Οργάνωση λειτουργίας και εφοδιασμός των δομών με πλήρη εξοπλισμό για να εξασφαλιστεί η πρόσβαση στις δομές υγείας.
  • Ενημέρωση αλλαγής της συμπεριφοράς των ανθρώπων μέσω της εκτεταμένης προσωπικής και περιβαλλοντικής υγιεινής, τις 14μερες καραντίνας.
  • Άμεση στελέχωση των δομών υγείας με νέες προσλήψεις και εφαρμογή “εφεδρείας” των επαγγελματιών υγείας. με άδειες και παραμονή σε κατάσταση on call, για να είναι ετοιμοπόλεμοι για να αλληλοκαλύπτονται. Η περίπτωση του νοσοκομείου Καστοριάς διδάσκει!

Η καθημερινότητά όλων μας διακόπηκε και καλούμαστε ΟΛΟΙ να αυτοπεριορίσουμε τις κινήσεις μας.
Κλείνοντας θα υπενθυμίσω σε όλους ότι το ΕΣΥ παρά τις αυξημένες παθογένειες και τις επανειλημμένες προσπάθειες αποψίλωσης του, παραμένει ΔΥΝΑΤΟ.
Θα τα καταφέρουμε μόνο με λογική και σύνεση.
                                                                Κουρουβακάλης Δημήτρης
                                                                Μέλος της ΕΕ της ΠΟΕΔΗΝ

ΥΓ: Έχω αμέριστη εμπιστοσύνη στους Έλληνες επιστήμονες

* Ο Δημήτρης Κουρουβακάλης είναι μέλος της ΕΕ της ΠΟΕΔΗΝ

Δείτε τα 4 προηγούμενα άρθρα του Δημήτρη Κουρουβακάλη

Share.

Comments are closed.