Η ΔΗΣΥ Πρωτοπορία για την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ σχετικά με  το συνέδριο της ΓΣΕΕ

0

Η Δημοκρατική Συνδικαλιστική Πρωτοπορία (ΔΗΣΥ Πρωτοπορία) εξέδωσε ανακοίνωση με τη οποία εξηγεί για δεν ψήφισε την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, που αναφέρεται στο επικείμενο, 37ο συνέδριο της ΓΣΕΕ. Χαρακτηριστικά αναφέρει η ΔΗΣΥΠ «Δεν ψηφίσαμε, την απόφαση, για λόγους αρχής. Επειδή θεωρούμε ότι είναι ανεπίτρεπτο μια τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση, όπως είναι η ΑΔΕΔΥ, να παρεμβαίνει με αυτόν τον τρόπο στα εσωτερικά μιας άλλης τριτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης (ΓΣΕΕ). Φανταστείτε τι θα συνέβαινε αν μία δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση είχε κάποιο θέμα και παρενέβαιναν, στα εσωτερικά, της άλλες δευτεροβάθμιες. Για ποια γελοιότητα θα μιλούσαμε!!!»
Συνεχίζοντας αναφέρει «Το τραγικότερο, όμως, όλων είναι ότι με την απόφαση που ψήφισαν, κήρυξαν στάση εργασίας και καλούν τους Δημοσίους Υπαλλήλους να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση που θα γίνει στο Καβούρι, για να μην πραγματοποιηθεί, και πάλι, το συνέδριο της ΓΣΕΕ. Αυτό, όμως, που ξεπερνά κάθε όριο λογικής είναι το γεγονός ότι, ενώ στην ΑΔΕΔΥ, ορισμένες παρατάξεις, ψήφισαν κατά της διεξαγωγής του συνεδρίου της ΓΣΕΕ (παράταξη ΣΥΡΙΖΑ και συνεργαζόμενοι), στη ΓΣΕΕ οι ίδιες παρατάξεις ψήφισαν να διεξαχθεί το Συνέδριο!!!»

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΗΣΥ Πρωτοπορία:
«Η Δημοκρατική Συνδικαλιστική Πρωτοπορία ανακοινώνει ότι δεν ψήφισε την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, που αναφέρεται στο επικείμενο, 37ο συνέδριο της ΓΣΕΕ. Την απόφαση ψήφισαν το ΠΑΜΕ (που έφερε και τη σχετική πρόταση), η ΕΑΕΚ, οι ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ και η ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ.
Δεν ψηφίσαμε, την απόφαση, για λόγους αρχής.
Επειδή θεωρούμε ότι είναι ανεπίτρεπτο μια τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση, όπως είναι η ΑΔΕΔΥ, να παρεμβαίνει με αυτόν τον τρόπο στα εσωτερικά μιας άλλης τριτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης (ΓΣΕΕ). Φανταστείτε τι θα συνέβαινε αν μία δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση είχε κάποιο θέμα και παρενέβαιναν, στα εσωτερικά, της άλλες δευτεροβάθμιες. Για ποια γελοιότητα θα μιλούσαμε!!!
Το τραγικότερο, όμως, όλων είναι ότι με την απόφαση που ψήφισαν, κήρυξαν στάση εργασίας και καλούν τους Δημοσίους Υπαλλήλους να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση που θα γίνει στο Καβούρι, για να μην πραγματοποιηθεί, και πάλι, το συνέδριο της ΓΣΕΕ. Αυτό, όμως, που ξεπερνά κάθε όριο λογικής είναι το γεγονός ότι, ενώ στην ΑΔΕΔΥ, ορισμένες παρατάξεις, ψήφισαν κατά της διεξαγωγής του συνεδρίου της ΓΣΕΕ (παράταξη ΣΥΡΙΖΑ και συνεργαζόμενοι), στη ΓΣΕΕ οι ίδιες παρατάξεις ψήφισαν να διεξαχθεί το Συνέδριο!!! Όσοι είναι κατά της διεξαγωγής του συνεδρίου, προφανώς, είναι ικανοποιημένοι με την διορισμένη διοίκηση.
Η ΔΗ.ΣΥ. Πρωτοπορία έχει ταχθεί από πέρυσι (καταθέτοντας και συγκεκριμένη πρόταση, η οποία έγινε απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ στις 20/03/2019) υπέρ της διεξαγωγής του 37ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ.
Καλούμε, έστω και τώρα,  όλες τις παρατάξεις να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να βοηθήσουν ώστε να διεξαχθεί ένα συνέδριο, ενωτικό και μαζικό, όπως ταιριάζει σε μία τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση.
Το συνέδριο δεν μπορεί να διακόπτεται με τη βία. Υπάρχουν δημοκρατικές διαδικασίες που λύνουν όλα τα ζητήματα
».

Share.

Comments are closed.