UEFA: Διετής αποκλεισμός της Μάντσεστερ Σίτι και βαρύ πρόστιμο

0

Βαριά καμπάνα «έριξε» στην Μάντσεστερ Σίτι η UEFA, για παραβάσεις του financial fair play.
Η πρωταθλήτρια Αγγλίας, ναι η πρωταθλήτρια Αγγλίας και όχι κάποιας Κωλοπετινίτσας, τιμωρήθηκε από την πειθαρχική επιτροπή της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας με διετή αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και πρόστιμο 30 εκ. ευρώ.

Ο αποκλεισμός θα τεθεί σε εφαρμογή από το καλοκαίρι του 2020, κάτι που σημαίνει πως οι πρωταθλητές Αγγλίας θα μείνουν εκτός της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης για τις σεζόν 2020-2021 και 2021-2022.
Άμεση ήταν η αντίδραση της πλευράς της ομάδας η οποία ανακοίνωσε επίσημα την αναμενόμενη κίνηση της, ότι θα εξασκήσει δηλαδή το δικαίωμα έφεσης στο CAS.

Η επίσημη ανακοίνωση της UEFA
«Μετά την ακρόαση της 22ας Ιανουαρίου το δικαστικό σώμα του Club Financial Control Body (CFCB), προεδρεύοντος του Πορτογάλου, Κούνια Ροντρίγκες, ενημέρωσε σήμερα την Μάντσεστερ Σίτι για την τελική απόφαση της υπόθεσης, μετά την αναφορά του επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας του CFCB.
Το δικαστικό σώμα, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα στοιχεία, διαπίστωσε ότι η Μάντσεστερ Σίτι διέπραξε σοβαρές παραβάσεις των κανονισμών που διέπουν το Financial Fair Play, υπερβαίνοντας τα όρια χρηματοδότησης στους λογαριασμούς της και τον ισοσκελισμό εσόδων-εξόδων (σ.σ. break-even) που παρουσιάστηκαν στην UEFA από το 2012-2016.
Επίσης, το δικαστικό σώμα διαπίστωσε ότι ο αγγλικός σύλλογος αρνήθηκε να συνεργαστεί με την ερευνητική ομάδα του CFCB. Η απόφαση που πάρθηκε, αφορά αποκλεισμό της Σίτι από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις των επόμενων δύο περιόδων (2020/2021 και 2021/2022) και να καταβολή προστίμου 30 εκ. ευρώ.
Η απόφαση είναι εφέσιμη και μπορεί να προσβληθεί στο CAS. Αν η Σίτι ασκήσει το συγκεκριμένο δικαίωμά της, η απόφαση του δικαστικού σώματος δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί μέχρι την κοινοποποίηση της τελεσίδικης απόφασης του ανώτατου αθλητικού διαιτητικού δικαστηρίου της Λωζάνης
».

Η Μάντσεστερ Σίτι κινδυνεύει και με αφαίρεση βαθμών από την Premier League
Σα να μην έφταναν όλα αυτά, η Μάντσεστερ Σίτι κινδυνεύει και με ακόμα μια τιμωρία. Αυτή τη φορά από την Premier League. Σύμφωνα με το «Independent» και το «Sports Illustrated» προσανατολίζεται η διοργανώτρια αρχή προσανατολίζεται στο να επιβάλλει στην Σίτι ποινή αφαίρεσης βαθμών την τρέχουσα σεζόν.

Η περίπτωση της ποινής αποβολής από την Premier League δεν μοιάζει να έχει πιθανότητες. Πάντως αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, η ομάδα δεν θα υποβιβαζόταν στην δεύτερη κατηγορία, αλλά θα ξεκινούσε από τη τέταρτη τη τάξει αγγλική κατηγορία σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς.

Share.

Comments are closed.