Ι. Π. Μεσολογγίου: Συγκροτήθηκε η επιτροπής «Ιερά Πόλις Μεσολογγίου Επανάσταση Αυτοθυσία», για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του ’21 [Φωτο]

0

Σε μια λιτή τελετή στο χώρο του Μουσείου Ιστορίας και Τέχνης (Πινακοθήκη) ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Κώστας Λύρος παρουσίασε σήμερα τα μέλη του τους σκοπούς σύστασης της Επιτροπής «Ιερά Πόλις Μεσολογγίου Επανάσταση Αυτοθυσία».
Πρόκειται για μια επιτροπή που αποτελείται από διακεκριμένους Μεσολογγίτες, οι οποίοι θα προετοιμάσουν τις εκδηλώσεις και δράσεις για την συμπλήρωση των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.
Όπως είπε κατά την διάρκεια της ομιλίας του «…σκοπός της Επιτροπής είναι η οργάνωση και η δημιουργική συνεργασία για την καλύτερη προετοιμασία των εκδηλώσεων και δράσεων  εν όψει του Πανελλήνιου εορτασμού της συμπλήρωσης 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.
Σ αυτό τον εορτασμό το Μεσολόγγι -η πόλη των Ελεύθερων Πολιορκημένων– διαδραμάτισε ρόλο κορυφαίο και καταλυτικό. Πρέπει να τιμηθεί όπως αξίζει κι επιβάλλεται από την ίδια μας την συνείδηση. Πρέπει το διαχρονικό της μήνυμα να φτάσει σε κάθε τόπο και σε κάθε ελεύθερη ψυχή.
Και σ αυτό έχουμε πολύτιμους συμμάχους. Έχουμε την στήριξη  ανθρώπων, μαχόμενων και δημιουργικών, που κατέκτησαν άξια κάθε διάκριση στη ζωή τους».

Τα μέλη της νεοσυσταθείσας Επιτροπής είναι:

  • Κώστας Λύρος, Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου (Πρόεδρος)
  • Νίκος Αλιάγας Δημοσιογράφος
  • Νικόλαος Ζαχαριάς, Καθηγητής Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
  • Παρασκευή Πετρονικολού – Μπαλτά, Δικηγόρος και  Πρόεδρος του Πνευματικού Κοινωνικού και Αθλητικού Κέντρου Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου
  • Φώτιος Σπυρόπουλος, Δικηγόρος, Διδάκτωρ Ποινικού Δικαίου και Εγκληματολογίας της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών

Αναλυτικά στοιχεία για τα μέλη της επιτροπής

  • Ο Νίκος Αλιάγας είναι γνωστός δημοσιογράφος, διεθνούς εμβέλειας, παρουσιαστής, συγγραφέας και άνθρωπος της τέχνης. Έχει διαγράψει μια λαμπρή πορεία στη Γαλλική τηλεόραση, με πλήθος συμμετοχών και στα Ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης. Έχει βραβευθεί με σειρά βραβείων  και έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με τη φωτογραφία και την Ελληνική παράδοση, συμμετέχοντας σε κάθε ευκαιρία στα τοπικά παραδοσιακά δρώμενα.
  • καθηγητής Νικόλαος Ζαχαριάς, είναι από το Αιτωλικό, υπηρετεί στο τμήμα Ιστορίας –Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, είναι Διευθυντής του εργαστηρίου Αρχαιολογίας, Διευθυντής του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών και συντονιστής μεγάλου αριθμού Ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Υπηρέτησε ως τακτικός ερευνητής στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος». Έχει γράψει 140 άρθρα .
  • Ο Φώτης Σπυρόπουλος, είναι δικηγόρος και Διδάκτωρ του Ποινικού Δικαίου και  Εγκληματολογίας της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά, διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, καθώς και σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού. Έχει θητεύσει ως τακτικός ερευνητής του Ποινικού Δικαίου και τακτικός καθηγητής Εγκληματολογίας στη Σχολή Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος. Επίσης είναι ενεργό μέλος του Συλλόγου Μεσολογγιτών Αττικής.
  • Η Παρασκευή Πετρονικολού – Μπαλτά είναι δικηγόρος και Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Μεσολογγίου, που είναι ο κορυφαίος φορέας πολιτισμού του δήμου.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Διευθυντής Αστυνομίας Αιτωλίας και οι Διοικητές Τροχαίας και Αστυνομικού Τμήματος Μεσολογγίου, Αξιωματικοί του Πυροσβεστικού και Λιμενικού Σώματος, ο Δήμαρχος Ξηρομέρου, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Νομικών Προσώπων, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι,,ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου,  η Πρόεδρος και μέλη της Δημοτικής Κοινότητας Ι.Π. Μεσολογγίου, εκπρόσωποι πολιτιστικών και κοινωνικών φορέων και πρόεδροι Συλλόγων του Δήμου.

Δείτε φωτογραφικό υλικό από την παρουσίαση της επιτροπής

Share.

Comments are closed.