Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης διαψεύδει τα σενάρια για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ

0

«Εμείς δεν μπορούμε να συνομιλήσουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορούμε γιατί δεν ξεχνάμε τι έχει γίνει μέσα στην κρίση και τον τρόπο που αντιπολιτεύθηκε», τόνισε ο Μανώλης Χριστοδουλάκης σχολιάζοντας τα σενάρια συνεργασίας του ΚΙΝΑΛ με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο Γραμματέςα του ΚΙΝΑΛ δήλωσε δημοσίως ότι δεν υπάρχει περίπτωση συνεργασίας των δύο κομμάτων με στόχο να βάλει τέλος στην συζήτηση που προκάλεσαν δημόσιες ενέργειες και πρωτοβουλίες σημαντικών στελεχών του ΚΙΝΑΛ, τα οποία βρίσκονται κοντά στην Φώφη Γεννηματά και δεν κρύβουν την άποψη τους υπέρ της διαμόρφωσης μιας προοδευτικής κεντροαριστερής πλειοψηφίας.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε: «Δεν ξεχνάμε τι έχει γίνει μέσα στην κρίση και τον τρόπο που αντιπολιτεύθηκε ο καθένας, με τα Ζάππεια οι μεν και με τις πλατείες παρέα με τη Χρυσή Αυγή οι δε. Δεν ξεχνάμε ποιοι έχτισαν πολιτικές καριέρες εις βάρος της εθνικής προσπάθειας. Ποιοι νομιμοποίησαν τη διακυβέρνηση Καραμανλή ως κυβερνητική και μετά ως κομματική συνιστώσα. Ποιοι εφάρμοσαν τη χειρότερη μνημονιακή πολιτική παίζοντας τη χώρα στα ζάρια. Αλλά και σήμερα, υπάρχουν σοβαρές πολιτικές διαφοροποιήσεις. Μιλάμε για έναν ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχει αποτινάξει ακόμα από πάνω του τη δημαγωγία και το λαϊκισμό».
Αναφερόμενος στον ρόλο του ΚΙΝΑΛ, ο κ. Χριστοδουλάκης είπε: «Είναι σαφές για εμάς ότι ο ρόλος μας τώρα είναι η αντιπολίτευση και αν κάποιος περιμένει ότι θα καθόμαστε απλά και θα κοιτάμε την κυβέρνηση που με επικοινωνιακά «τρικ» δημιουργεί τεράστια ζητήματα είναι γελασμένος. Εμείς κάνουμε ουσιαστική αντιπολίτευση. Αναδείξαμε το θέμα με τις συλλογικές συμβάσεις των 400.000 εργαζομένων στην εστίαση, τις αυθαίρετες χρεώσεις των τραπεζών, το θέμα με την προστασία της πρώτης κατοικίας, το θέμα με το ασφαλιστικό που δεν λέει τίποτα για το ΕΚΑΣ, τις συντάξεις χηρείας και τις συντάξεις αναπηρίας, τους κομματικούς διορισμούς διοικητών στα δημόσια νοσοκομεία, και αυτά είναι μόνο μερικά παραδείγματα».
Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης αναφερόμενος στο προσφυγικό μεταναστευτικό άσκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για τα πεπραγμένα του τα τελευταία 5 χρόνια και περιέγραψε την θέση του ΚΙΝΑΛ.λέγοντας:
«ο ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε τη Μόρια και όλα αυτά τα κέντρα με άθλιες συνθήκες κράτησης τόσο σε ανθρωπιστικό επίπεδο όσο και για τις τοπικές κοινωνίες. Συνεπώς, ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε πολύ χαμηλά τον πήχη και η ΝΔ κατάφερε να περάσει κάτω από αυτόν. Καταργώντας το αντίστοιχο Υπουργείο και χρησιμοποιώντας διάφορα επικοινωνιακά μέσα. Ακούγαμε για ζέπελιν στη Σάμο και είδαμε τους φράχτες που θα εμποδίσουν τις μέδουσες να πηγαίνουν στις ακτές. Επί της ουσίας μας λένε ότι σε 42.000 κόσμο που είναι εγκλωβισμένος στο ανατολικό Αιγαίο, θα φτιάξουν 20.000 “ανοιχτόκλειστα” κέντρα και μας λένε ότι 22.000 άνθρωποι, που περισσεύουν, θα μετακινηθούν στην ενδοχώρα. Ξεχνούν να μας πουν όμως ότι η κοινή δήλωση μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας λέει ότι για όσους μετακινηθούν στην ενδοχώρα, από τα πρώτα σημεία εισδοχής, παύει να υφίσταται το δικαίωμα της επαναπροώθησης τους στην Τουρκία».
Τέλος τόνισε ότι: «Χρειάζεται αλλαγή της κοινής δήλωσης, αλλαγή του Δουβλίνου, απορρόφηση πόρων για την επιτάχυνση των διαδικασιών αξιολόγησης του ασύλου, επανενεργοποίηση των επαναπροωθήσεων των μεταναστών προς την Τουρκία και φυσικά, ανάδειξη της ευρωπαϊκής διάστασης του ζητήματος».

Share.

Comments are closed.