Τελετή παράδοσης – παραλαβής της Αρχηγίας του Πυροσβεστικού Σώματος

0

Παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη ως εκπροσώπου της Κυβέρνησης, πραγματοποιήθηκε προχθες Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου, η τελετή παράδοσης – παραλαβής της Αρχηγίας του Πυροσβεστικού Σώματος, από τον απερχόμενο Αρχηγό του Π.Σ. Στρατηγό ΠΣ ε.α. Βασίλειο Ματθαιόπουλο, στον νέο Αρχηγό του Π.Σ. Αντιστράτηγο ΠΣ Στέφανο Κολοκούρη, στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, στην Κάτω Κηφισιά.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε δοξολογία, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού Κύριλλος.
Στην τελετή παρέστησαν ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνος Τασούλας, ως εκπρόσωπος του ΚΙΝ.ΑΛ. ο Βουλευτής Επικρατείας Γεώργιος Καμίνης, ως εκπρόσωπος του Κ.Κ.Ε. ο Ιωάννης Ντουνιαδάκης, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νικόλαος Χαρδαλιάς, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Πολιτικής,  Προστασίας Γεώργιος Μάριος Καραγιάννης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο Εθνικός Διοικητής Πολιτικής Προστασίας Στρατηγός ΠΣ ε.α. Βασίλειος Παπαγεωργίου,  η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Λουκία Κεφαλογιάννη ως εκπρόσωπος του ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος, επίτιμοι Αρχηγοί και Υπαρχηγοί του Πυροσβεστικού Σώματος, Εθελοντές του Π.Σ., εκπρόσωποι Συνδικαλιστικών Φορέων, Συλλόγων και Οργανισμών, καθώς και πλήθος πολιτών.
Η Αντιπεριφερειάρχης Λουκία Κεφαλογιάννη, μετέφερε στον νέο Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος τις ευχές του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, για καλή επιτυχία και καλή δύναμη στα νέα του καθήκοντα στην ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος. Εκφράζοντας, παράλληλα, την πεποίθηση ότι η μέχρι τώρα σταδιοδρομία του αλλά και η πολύχρονη εμπειρία του αποτελούν εχέγγυα για την επιχειρησιακή ετοιμότητα και ικανότητα του Πυροσβεστικού Σώματος στο μήνυμα του Περιφερειάρχη αναφέρονταν: «Για εμάς στην Περιφέρεια Αττικής η πολιτική προστασία αποτελεί πρώτη προτεραιότητα και μέσα από την εποικοδομητική συνεργασία και τον σωστό συντονισμό με όλους τους εντεταλμένους φορείς πολιτικής προστασίας της Πολιτείας και τις υπηρεσίες πολιτικής προστασίας των Δήμων, στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε στο ακέραιο τη ζωή και την περιουσία των πολιτών της Αττικής».

Share.

Comments are closed.