Παρέλαση αρμάτων από τους Δήμους Χαλανδρίου και Βριλησσίων για πρώτη φορά – Δηλώστε συμμετοχή

0

Ο Δήμος Βριλησσίων και ο Δήμος Χαλανδρίου οργανώνουν για πρώτη φορά παρέλαση αρμάτων και καρναβαλιστών την τελευταία Κυριακή των Αποκριών 1η Μαρτίου, και προσκαλούν όλους τους συλλόγους των πόλεων αλλά και τους απλούς πολίτες να συμμετάσχουν με τη δημιουργία ομάδων καρναβαλιστών. Η αποκριάτικη γιορτή θα γίνει στο Πάρκο της Αττικής οδού.
Για τη φετινή παρέλαση έχουν επιλεγεί δύο θέματα. Το πρώτο αντλεί την έμπνευσή του από την Κίνα, λόγω της αδελφοποίησης του Χαλανδρίου με την κινεζική πόλη Harbin. Οι ομάδες που θα διαλέξουν αυτό το θέμα θα ακολουθήσουν το άρμα του κινεζικού δράκου. Το δεύτερο αντλεί τη θεματολογία του από την αρχαία Ελλάδα και ειδικότερα από το Δούρειο Ίππο, ο οποίος και θα ηγηθεί των ομάδων με τη σχετική θεματολογία.
Υπάρχει πάντα η δυνατότητα οι συμμετέχοντες να επιλέξουν ένα ελεύθερο θέμα, διαφορετικό από τα προτεινόμενα, ακολουθώντας τη φαντασία και τη διάθεσή τους για γιορτή και ξεφάντωμα.
Την παρέλαση των καρναβαλιστών και των αρμάτων θα ανοίξει η Φιλαρμονική ορχήστρα του δήμου Χαλανδρίου ενώ θα ακολουθήσουν έθιμα και δρώμενα των Αποκριών, σειρά δράσεων για μικρούς και μεγάλους (παιχνίδια, δημιουργικά εργαστήρια, γλυκές εκπλήξεις) με αποκορύφωμα το αποκριάτικο ξεφάντωμα με πολύ μουσική και χορό.
Στόχος μας η δημιουργία μιας μοναδικής γιορτής φαντασίας και κεφιού, που θα αποτελέσει θεσμό για την πόλη.
Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στις ομάδες των καρναβαλιστών, μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στα τηλ.:

  • 2132023919 – κ. Βάλια Χριστούλη (Γραφείο δημάρχου Χαλανδρίου)
  • 2106899939 & 2106899927 – Πάνος Στουραΐτης (Γραφείο Παιδείας Χαλανδρίου)
  • 2108101511-κ. Αναστασία Μάστορη (Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός δήμου Βριλησσίων)

Κάθε ομάδα θα πρέπει να αποτελείται από τουλάχιστον 10 άτομα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή αναφέροντας το όνομα του Συλλόγου ή του φορέα, τον αριθμό των συμμετεχόντων, το θέμα που θα παρουσιάσει η ομάδα, το όνομα και τα στοιχεία του υπευθύνου επικοινωνίας.

Share.

Comments are closed.