Το ΚΙΝΑΛ ζήτησε κλήτευση στην Προανακρική Επιτροπή της Τουλουπάκη ως ύποπτης

0

Την κλήτευση της Ελένης Τουλουπάκη στην Προανακριτική Επιτροπή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ως «ύποπτης» ζήτησε το Κίνημα Αλλαγής, προκαλώντας αντιδράσεις στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με το Κίνημα Αλλαγής «επειδή από τις έως σήμερα εργασίες της Επιτροπής έχουν προκύψει ενδείξεις τέλεσης αξιόποινων πράξεων από την κ. Ελένη Τουλουπάκη» θα πρέπει να κληθεί και να εξετασθεί χωρίς όρκο.
Το αίτημα βρήκε σύμφωνη τη ΝΔ. Προκάλεσε όμως την αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρου Λάππα. «Ό,τι θέλουμε θα λέμε; Εξοργίζομαι. Η επιτροπή που κάλεσε εδώ τον Κωνσταντίνο Φρουζή, ως μάρτυρα, σκέφτεται αν θα καλέσει την Εισαγγελέα, ως κατηγορουμένη;», σχολίασε ο βουλευτής. Την ίδια ώρα και άλλοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι το αίτημα του Κινήματος Αλλαγής εντάσσεται σε ευρύτερο σχέδιο να μειωθεί η αξιοπιστία της Ελένη Τουλουπάκη, διότι «υπάρχει ανησυχία» για όσα θα πει, αν τελικά αποφασίσει προσέλθει στην επιτροπή, αντί να περιοριστεί σε υπόμνημα.
Εν τω μεταξύ ενώπιον της επιτροπής την ερχόμενη Πέμπτη προσέρχεται η πρώην εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη. Έχει κατηγορήσει τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο για παρεμβάσεις στο έργο της, στην υπόθεση του εκλιπόντα πλέον Ανδρέα Βγενόπουλου. Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης έχει αρνηθεί τις κατηγορίες που του αποδίδει.
Η Γεωργία Τσατάνη, η οποία έχει χειριστεί πολύ σημαντικές υποθέσεις, όπως το Βατοπέδι, την υπόθεση Βγενόπουλου, την οποία και έθεσε στο αρχείο, δεχόμενη επικρίσεις για την ενέργειά της αυτή, καθώς και υποθέσεις εξοπλιστικών, έγινε στόχος τρομοκρατικής επίθεσης το 2016.

Share.

Comments are closed.