Μυτιλήνη: Στους δρόμους 2.000 πρόσφυγες ενάντια στο νέο νόμο Ασύλου

0

Σε εξέλιξη είναι επεισόδια στη Μυτιλήνη, με δυνάμεις των ΜΑΤ να συγκρούονται με πρόσφυγες, οι οποίοι έχουν ανάψει φωτιές. Η Αστυνομία χρησιμοποιεί κρότου – λάμψης και χημικά.
Πάνω από δυο χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες αφγανικής καταγωγής, ξεκίνησαν από τον καταυλισμό της Μόριας, με διμοιρίες ΜΑΤ να επιχειρούν να εμποδίσουν τη διαδήλωση, ώστε να μην φτάσουν στο κέντρο της Μυτιλήνης.
Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται για το νέο νόμο Ασύλου που «παγώνει» όλα τα παλαιά αιτήματα ασύλου προσφύγων και μεταναστών, ενώ εξετάζει τώρα αυτά των νεοεισερχομένων.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα https://www.stonisi.gr/ στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης βρίσκονται Β’ αντιπρόεδρος της Βουλής, Χαράλαμπος Αθανασίου και βουλευτής Λέσβου της ΝΔ, αλλά και ο Βασίλης Αμπελογιάννης, γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ, καθώς και ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης στο Βόρειο Αιγαίο, «Τολμάμε», Παναγιώτης Χριστόφας.
«Azadi- Azadi» που θα πει «ελευθερία» ζητούν με τα συνθήματά τους, διαμαρτυρόμενοι ενάντια στον πολύμηνο εγκλωβισμό τους.

Share.

Comments are closed.