Ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου είναι ξεκάθαρα αντίθετος στην Εκτροπή του Αχελώου

0

Την αντίθεσή του στην Εκτροπή του Αχελώου διατράνωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσολογγίου μετά από διαλογική συζήτηση και απόφαση πριν από λίγο.
Στο Σώμα συζητήθηκε η φημολογούμενη επαναφορά της Εκτροπής και έγιναν εισηγήσεις και τοποθετήσεις. Καταληκτικά, αποφασίστηκε να απορριφθεί κάθε τέτοιο ενδεχόμενο το οποίο πλήττει σφόδρα το Νομό και τις οικολογικές ισορροπίες σε μια χρονική συγκυρία που η κατεύθυνση είναι τελείως διαφορετική, λόγω της κλιματικής αλλαγής.
Ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, σύμφωνα με το ψήφισμα που αποφασίστηκε, τάσσεται ενάντια σε αυτή την επιδίωξη και ο αγώνας θα είναι συνεχής και ανυποχώρητος.

Αναλυτικά το ψήφισμα:
«Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κατά της Εκτροπής του Αχελώου
Η επαναφορά της πιθανότητας Εκτροπής του Ποταμού Αχελώου στη δημοσιότητα, έχει προκαλέσει δικαιολογημένη ανησυχία κι αντιδράσεις, οι οποίες ασφαλώς αναφέρονται στις σοβαρές περιβαλλοντικές συνέπειες του έργου στα οικοσυστήματα των υγροβιοτόπων της Αιτωλοακαρνανίας. Ταυτόχρονα, θα δημιουργήσει σοβαρότατα προβλήματα σε μια περιοχή η οποία στηρίζει τον βασικό άξονα της οικονομίας της στον Πρωτογενή τομέα παραγωγής.
Ο Αχελώος δεν μπορεί να εκτραπεί ούτε μερικώς   ούτε καθολικά. Οι αλλεπάλληλες ακυρώσεις του έργου στο Συμβούλιο της Επικρατείας ουσιαστικά αποτελούν την επιστημονική τεκμηρίωση της πάγιας θέσης των Αιτωλοακαρνάνων Κατά της Εκτροπής.
Ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου δηλώνει την κάθετη αντίθεσή του σε τέτοιο ενδεχόμενο, πιστεύοντας ότι κάθε παρέμβαση στο υδάτινο σύστημα του ποταμού, θα είναι καταστροφική. Η διασφάλιση του περιβάλλοντος και των υδάτινων πόρων του, θα πρέπει να είναι αξίωμα για κάθε χώρα.
Την ώρα που ο πλανήτης μας εκπέμπει «σήμα κινδύνου» με την διαπιστωμένη κλιματική αλλαγή λόγω των ανθρώπινων παρεμβάσεων στο περιβάλλον, δεν είναι δυνατό η ελληνική πολιτεία να συζητά με οποιοδήποτε τρόπο την διατάραξη της ισορροπίας του.
Για το λόγο αυτό συντασσόμαστε με τους υπόλοιπους Δήμους και φορείς του Νομού και δηλώνουμε ότι ο αγώνας μας κατά της Εκτροπής του Αχελώου, θα είναι συνεχής και ανυποχώρητος.
Ι.Π. Μεσολογγίου 27 Ιανουαρίου 2020
»

Share.

Comments are closed.