CBS News: Το αεροπλάνο που έπεσε στο Αφγανιστάν είναι αμερικάνικο και μέλλον το έριξαν οι Ταλιμπάν

0

Σύμφωνα με αναλυτικό ρεπορτάζ του αμερικάνικου δικτύου CBS News το αεροπλάνο που κατέπεσε στον Αφγανιστάν είναι αμερικανικό αεροσκάφος που χρησιμοποιείται για κατασκοπευτικούς σκοπύς και για ηλεκτρονικό πόλεμο.
Αρχικά είχε ειπωθεί ότι επρόκειτο για πολιτικό αεροσκάφος, κάτι που διέψευσε η εταιρία Ariana Afghan Airlines «Υπήρξε συντριβή αεροσκάφους, αλλά αυτό δεν ανήκει στην Ariana, διότι οι δύο πτήσεις της από την Χεράτ στην Καμπούλ και από την Χεράτ στο Δελχί είναι ασφαλείς» τόνισε η εταιρία.
Παράλληλα, η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας του Αφγανιστάν, διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται για εμπορική πτήση. «Δεν έχει καταγραφεί η συντριβή κανενός πολιτικού αεροσκάφους», αναφέρει σε ανακοίνωσή της. «Στρατιωτικό αεροσκάφος των αμερικανικών κατοχικών δυνάμεων συνετρίβη… στην επαρχία Γάζνι», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπιουλάχ Μουντζαχίντ σε ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι όλα τα μέλη του πληρώματος σκοτώθηκαν.
Είναι ενδεικτικό ότι φωτογραφίες από το χώρο συντριβής που εμφανίστηκαν στα μέσα κοινωνικά δικτύωσης δείχνουν το άκρο της ουράς ενός καταστραμμένου αεροσκάφους που φέρει τα διακριτικά της αεροπορίας των ΗΠΑ.
Πάντως οι αμερικανικές δυνάμεις στην Καμπούλ, όταν ρωτήθηκαν από το Γαλλικό Πρακτορείο, δεν προέβησαν σε σχόλιο.

  • Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ του CBS News με τίτλο «S. Air Force plane crashes in Taliban-held territory in Afghanistan» στα αγγλικά, πατώντας ΕΔΩ
Share.

Comments are closed.