Φετουλάχ Γκιουλέν: Ο Ερντογάν είναι τύραννος – Θα έχει την ίδια μοίρα με τον Χίτλερ και τον Στάλιν

0

Δεν θα έχει καλό τέλος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δηλώνει ο Φετουλάχ Γκιουλέν (Fethullah Gülen), ο οποίος ήταν κάποτε στενός σύμμαχος του Τούρκου προέδρου.
Ο Φετουλάχ Γκιουλέν, ζει αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ από το 1999, γιατί θεωρείται εχθρός του κράτους της Τουρκία, καθώς κατηγορείται ως υπαίτιος του αποτυχημένου πραξικοπήματος το καλοκαίρι του 2016.
Σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα «
Die Welt», συνέκρινε τον Ερντογάν με τον Αδόλφο Χίτλερ.
Ο Γκιουλέν δήλωσε στην εφημερίδα ότι ο Ερντογάν προσπαθεί «να είναι ο νέος ηγέτης του μουσουλμανικού κόσμου». Σύμφωνα με τον Γκιουλέν, τα βασικά στοιχεία της πολιτικής του είναι η ζήλια, το μίσος και η εκδίκηση, στοιχεία που οδηγούν την τουρκική κυβέρνηση σε παρανοϊκές αποφάσεις.
Όταν ρωτήθηκε για την επιρροή που διαθέτει ο Ερντογάν στη Λιβύη, ο Φετουλάχ Γκιουλέν, ανέφερε: «Στη Λιβύη, ανέκαθεν υπήρχαν εντάσεις ανάμεσα σε διάφορες περιφέρειες. Κι εδώ ο Ερντογάν παίζει αρνητικό ρόλο καθώς υποστηρίζει συγκεκριμένες ομάδες. Στόχος του είναι να γίνει ο νέος ηγέτης του μουσουλμανικού κόσμου, αλλά πώς μπορεί να διεκδικεί μία τέτοια θέση όταν υποδαυλίζει συγκρούσεις ανάμεσα στους σουνίτες».
Τέλος στη συνέντευξή του επισημαίνει: «Όλοι οι ναρκισσιστές τύραννοι όπως ο Χίτλερ ή ο Στάλιν δεν είχαν καλό τέλος. Η εξουσία τους πνίγεται πάντα στην οργή. Θα έχει την ίδια μοίρα».

Share.

Comments are closed.