Μεγάλο κύκλωμα κοκαΐνης εξαρθρώθηκε στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας

0

Η ΕΛ.ΑΣ κατόρθωσε να εξαρθρώσει μεγάλο κύκλωμα ναρκωτικών από την Καραϊβική, έπειτα από πολύχρονη έρευνα. Σύμφωνα με την αστυνομία, από την έως τώρα έρευνα προκύπτει ότι η εγκληματική οργάνωση έχει αποκομίσει παράνομα έσοδα που υπερβαίνουν το ποσό των 50.000.000 ευρώ. Κατά την διάρκεια της οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, που έγινε παράλληλα με τον Αστακό και σε Καλλιθέα, Ίλιον, Παγκράτι και Νέα Σμύρνη, με τη συνδρομή της Ε.Κ.Α.Μ, της Ο.Π.Κ.Ε. και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, συνελήφθησαν οκτώ αλλοδαποί (Αλβανοί και Αραβόφωνοι), ενώ στην υπόθεση εμπλέκονται ακόμη εννέα άτομα, για τα οποία πραγματοποιούνται έρευνες, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Σημειώνεται, επίσης, ότι στην κατοχή των συλληφθέντων, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, περίστροφο, τρία πιστόλια, καλάσνικοφ και μεγάλος αριθμός φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων.
Αρχηγοί του κυκλώματος του οποίου η κοκαΐνη εντοπίστηκε σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας είναι δύο άτομα, ένας Μαροκινός που έχει έδρα την Ισπανία και ο επονομαζόμενος “ντόκτορ”
Ο 41χρονος αρχηγός στην Ελλάδα είναι ο άνθρωπος ο οποίος στις 16 Φεβρουαρίου του 2010 είχε εμπλακεί σε ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής. Τότε, είχε ρίξει στον Βύρωνα πέντε χειροβομβίδες και είχε σκοτωθεί κατά λάθος από πυρά αστυνομικών ένας 25χρονος εργάτης και είχαν τραυματισθεί δύο αστυνομικοί. 
Στη συμπλοκή είχε πάρει μέρος ο Μάριο Κόλα ο οποίος σκοτώθηκε στην περιοχή των Ιωαννίνων στα ελληνοαλβανικά σύνορα ενώ προσπαθούσε να διαφύγει στην Αλβανία.
Μάλιστα γι’ αυτό το περιστατικό τότε είχε γίνει πορεία από περίπου 800 ατόμων και επεισόδια στους δρόμους του Βύρωνα, που κατέληξαν σε δεκαοκτώ συλλήψεις με την κατηγορία της επίθεσης σε αστυνομικούς και τελική ποαραπομπή σε δίκη 10 διαδηλωτών
Ο 41χρονος έχει στο ενεργητικό του πέντε συλλήψεις, τρεις αποδράσεις από άδειες που παραβίασε και την αιματηρή συμπλοκή στον Βύρωνα.
Παρά το βαρύ βιογραφικό του κα την εγκληματική του δράση αποφυλακίστηκε τον Σεπτέμβριο του 2019

Δυο χρόνια κράτησαν οι έρευνες της Ασφάλειας Αττικής για την εξάρθρωση του κυκλώματος ναρκωτικών
Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, η κοκαΐνη είναι προέλευσης Αγίου Βικεντίου Καραϊβικής και στην χώρα μας έφτασε μέσω ιστιοφόρου σκάφους που έφτασε στο λιμάνι του Αστακού.
Όπως αναφέρει η ΕΛΑΣ, η κοκαΐνη θα έκανε έναν πρώτο σταθμό στη χώρα μας και στη συνέχεια θα κατευθυνόταν σε άλλες χώρες της Ευρώπης, αλλά και την Αφρική.
Χαρακτηριστικό είναι ότι για να φτάσουν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής στις συλλήψεις των μελών του κυκλώματος πραγματοποίησαν παρακολουθήσεις και έρευνες για περίπου 2 χρόνια, χωρίς να έχει γίνει γνωστή η ποσότητα κοκαΐνης που η σπείρα έχει ήδη διακινήσει στην ελληνική αγορά.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα το απόγευμα στον εισαγγελέα.

Συνολικά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

  • κοκαΐνη, βάρους -1- τόνου και -181,048- κιλών,
  • ακατέργαστη κάνναβη, βάρους -100- γραμμαρίων,
  • το χρηματικό ποσό των -233.150-€,
  • λευκή σκόνη άγνωστης χημικής σύστασης, βάρους -49- γραμμαρίων,
  • δύο (2) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,
  • περίστροφο των 38mm,
  • τρία (3) πιστόλια με ισάριθμους γεμιστήρες,
  • πολεμικό τυφέκιο Kalashnikov με μία γεμιστήρα,
  • (92) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,
  • σπρέι πιπεριού,
  • πέντε (5) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα,
  • δεκαεννέα (19) συσκευές κινητής τηλεφωνίας,
  • πλήθος νάιλον συσκευασιών και ιδιόχειρες σημειώσει

Δείτε το βίντεο της ΕΛΑΣ

Share.

Comments are closed.