Αν. Τουρκία: Ανείπωτη τραγωδία στην Τουρκία με 22 νεκρούς από το σεισμό

0

Ανείπωτη τραγωδία στην Τουρκία με 22 νεκρούς και πάνω από 1.000 τραυματίες, από τον ισχυρό σεισμό των 6.8 Ρίχτερ που «χτύπησε» την χώρα χθες.
την ανατολική Τουρκία, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε ο ύ.
Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλειμάν Σοϊλού, 39 άνθρωποι έχουν ανασυρθεί ζωντανοί από ερείπια κτιρίων, ενώ έχουν καταγραφεί περίπου 400 μετασεισμοί. Οι σεισμολόγοι λένε ότι το ρήγμα της Ανατολίας άρχισε να ζωντανεύει και δεν αποκλείεται και άλλος σεισμός κοντά στους 6 βαθμούς στην κλίμακα Ρίχτερ. Ο σεισμός, όπως δηλώνουν, δεν ήταν έκπληξη καθώς πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ρήγματα στην Τουρκία.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετέβη σήμερα στην επαρχία Ελαζίγ. Ο Τούρκος πρόεδρος ακύρωσε το πρόγραμμά του, βάσει του οποίου επρόκειτο να παραστεί στην 33η γενική συνέλευση του Συμβουλίου Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων (DEIK) στην Κωνσταντινούπολη.
Το κρατικό δίκτυο TRT μετέδωσε εικόνες με δεκάδες μέλη συνεργείων διάσωσης να αναζητούν επιζώντες σε κτίριο στην Ελαγίζ, μέρος του οποίου είχε καταρρεύσει. Τα παράθυρα είχαν σπάσει και τα μπαλκόνια από τουλάχιστον τέσσερις ορόφους είχαν καταρρεύσει. Οι διασώστες εργάζονταν όλη τη νύχτα, ακόμα και με γυμνά χέρια, για να απομακρύνουν τούβλα και άλλα υλικά από τα χαλάσματα στην πόλη, όπου η θερμοκρασία τις νυχτερινές ώρες έπεσε στους -8 βαθμούς Κελσίου.
Πέντε κτίρια στην πόλη Σιβρίς και 25 στην πόλη Ντογκανιόλ της επαρχίας Μαλάτεια καταστράφηκαν, γνωστοποίησε ο υπουργός Περιβάλλοντος Μουράτ Κουρούμ. «Τα σπίτια μας κατέρρευσαν…δεν μπορούμε να μπούμε μέσα», δήλωσε ένας άνδρας, 32 ετών, από την πόλη Σίβρις, επίκεντρο του σεισμού. «Στο χωριό μας κάποιοι άνθρωποι σκοτώθηκαν. Εύχομαι να μας βοηθήσει ο Θεός».

Share.

Comments are closed.