To Κίνημα Αλλαγής ανοίγει «Νέα σελίδα» με την  Συνδιάσκεψη του Μαρτίου

0

Νέα σελίδα για το κόμμα της επιχειρεί  να ανοίξει η Φώφη Γεννηματά, με τη Συνδιάσκεψη του Μαρτίου. Τούτο δε θα φανεί κα με την ανανέωση, που θα συνεχιστεί, καθώς θεωρείται το έχει ήδη κερδίσει αυτό το στοίχημα,
Η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη δεν δείχνει καθόλου πρόθυμη να συμπεριλάβει σε πόστα της πρώην στελέχη του χώρου, όσο επιτυχημένα και αν θεωρούνται, κυρίως δε, όσα εξ αυτών «φλέρταραν» είτε με τη ΝΔ, είτε «χειροκρότησαν» το περίφημο «άνοιγμα» του ΣΥΡΙΖΑ στην Κεντροαριστερά και στο τέλος έμειναν εκτός των δύο μεγάλων κομμάτων.
Είναι φυσικό αυτή η κίνηση να επισύρει κάποιες… δυσαρέσκειες, μιας και κανείς δεν επιθυμεί να χάσει τη θέση του, όμως θεωρείται βέβαιο ότι δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά.
«Η νέα δεκαετία απαιτεί νέες προτάσεις, νέα πρόσωπα και σταθερές αξίες. Αυτό θέλουμε να εκφράσουμε στη Συνδιάσκεψη του Μαρτίου», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης, μιλώντας στην εφημερίδα «Δημοκρατική της Ρόδου», κάνοντας λόγο για την νέα κεντροαριστερά που θα συγχρονίζεται με τις εξελίξεις του 2030, με πολιτικές που αντιμετωπίζουν τις ανησυχίες της νέας γενιάς, με ενίσχυση της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, των θεσμών, της διαφάνειας, της αξιοπιστίας, με πολιτικές που εγγυώνται τις κοινωνικές κατακτήσεις και τα ανθρώπινα δικαιώματα κ.ο.κ.
Πάντως η Φώφη Γεννηματά, δείχνει να δίνει ιδιαίτερη σημασία στις σχέσεις με τους δύο πρώην πρωθυπουργούς, Κώστα Σημίτη και Γιώργο Παπανδρέου, ενώ κάποιοι εκτιμούν ότι θα επιχειρηθεί αποκαταστήση σχέσεων και με τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο.
Σε ό,τι αφορά το χαμηλότερο, λεγόμενο, επίπεδο, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής θα επιδιώξει να συγκροτήσει μια νέα ομάδα στελεχών γύρω της, όπως αυτό φάνηκε και από την επιλογή των επικεφαλής των Τομέων του κόμματος και των αναπληρωτών τους.
Η Πρόεδρος θεωρεί εξάλλου, ότι η ανανέωση πήγε πολύ καλά τόσο στο πρόσωπο του Γραμματέα του Κινήματος Αλλαγής Μανώλη Χριστοδουλάκη, όσο και στο πρόσωπο του εκπροσώπου Τύπου Παύλου Χρηστίδη, μα και των άλλων νέων προσώπων που δοκιμάστηκαν όπως: ο Σπύρος Καρανικόλας, ο Στέφανος Παραστατίδης, ο Κυριάκος Κυριάκος, ο Απόστολος Σπυρόπουλος, ο Γιάννης Δάλμας και πολλά ακόμα νέα στελέχη.

Share.

Comments are closed.