Χαλάνδρι: Παρουσίαση βιβλίου Αργυρώς Αρβανιτά για την Τριάδα Ευβοίας

0

Ο Πολιτιστικός Χορευτικός Σύλλογος Τριάδας «Νικόλαος Κριεξώτης» και η συγγραφέας Αργυρώ Αρβανιτά σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου-λευκώματος «Τριάδα, Ιχνηλατώντας το παρελθόν διαμορφώνουμε το μέλλον», το Σάββατο 25 Ιανουάριου 2020 και ώρα 18:30 στο καφέ Κάκτος, οδός Γκίνη (απέναντι από το Κ.Ε.Π. ) στο Χαλάνδρι.

Το βιβλίο θα προλογίσουν:

  • ο Σχολικός Σΰμβουλος-ιστορικός Γαβριήλ Παντιώρας και
  • ο εκπαιδευτικός-συγγραφέας Ευθύμιος Ρέντζιος.
  • Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσουν τα μέλη των Συλλόγων Δασκάλων «Περικλής» και «Χαλκίδας» Βάσω Παντιώρα, Γιαννούλα Μούρκου, Βέτα Κορωναίου και Άρης Αυξωνίδης.

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Το βιβλίο αναφέρεται στην Τριάδα, ένα χωριό της κεντρικής Εύβοιας. Η συγγραφέας αξιοποιώντας ένα πλούσιο φωτογραφικό και αρχειακό υλικό προσεγγίζει την ιστορία του τόπου και την εντάσσει στο ευρύτερο πλαίσιο της ιστορίας της Εύβοιας και της γενικής ελληνικής ιστορίας. Κεντρικό ιστορικό πρόσωπο είναι ο αγωνιστής του ΄21, Νικόλαος Κριεζώτης. Οι απόγονοί του δημιούργησαν ένα απαράμιλλης τέχνης αρχοντικό, που πρόσφατα αναπαλαιώθηκε. Στο «Κριεζώτειο» φυλάσσονταν τα κειμήλια της οικογένειας και συγκεντρώνονταν διακεκριμένοι πολιτικοί. Πρωταγωνιστές του βιβλίου είναι και οι απλοί καθημερινοί άνθρωποι, οι άνδρες, οι γυναίκες και τα παιδιά. Οι συνήθειες τους, η ενδυμασία τους, τα ήθη και τα έθιμά τους περιγράφονται με λαογραφικά στοιχεία μέσα από τον κύκλο της ζωής και του χρόνου.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα
Η Αργυρώ Αρβανιτά γεννήθηκε στο Μουζάκι Καρδίτσας, είναι έγγαμη και μητέρα δύο παιδιών.
Σπούδασε στην Παιδαγωγική Ακαδημία Τρίπολης και στο Π.Τ.Δ.Ε. του Ε.Κ.Π.Α. Μετεκπαιδεύτηκε στο Μαράσλειο Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης, ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Σπουδές στην Εκπαίδευση» στο Ε.Α.Π. και εξειδικεύτηκε στην Ειδική Αγωγή & Εκπαίδευση-Λογοθεραπεία-Συμβουλευτική στο Ε.Κ.Π.Α. Είναι πιστοποιημένη στις Τ.Π.Ε και γνωρίζει αγγλικά.

Share.

Comments are closed.