Ντροπή: Ακροδεξιοί ξυλοκόπησαν άγρια, στο Σύνταγμα, δημοσιογράφο της Deutsche Welle

0

Τον δημοσιογράφο της Deutse Welle Θωμά Ιακόμπι ξυλοκόπησε ομάδα ακροδεξιών στο Σύνταγμα, κατά τη διάρκεια της ξενοφοβικής – φασιστικής συγκέντρωσης στο Σύνταγμα με κεντρικό σύνθημα «κλείστε τα σύνορα – πρόσφυγες μη καλοδεχούμενοι».
Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ η ομάδα των ακροδεξιών πλησίασε τον δημοσιογράφο, ο οποίος έχει σκηνοθετήσει ντοκιμαντέρ για τη Χρυσή Αυγή, και του ζήτησαν τα στοιχεία ταυτότητάς του. Εκείνος αρνήθηκε και στη συνέχεια η ομάδα των ακροδεξιών του επιτέθηκε χτυπώντας τον στο κεφάλι. Οι δράστες του πήραν και την κάμερά του. Ο δημοσιογράφος κατάφερε να διαφύγει με τη βοήθεια συναδέλφων του δημοσιογράφων κατά των οποίων επίσης κινήθηκαν οι ακροδεξιοί.
Να τονίσουμε ότι σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, μεταξύ των συγκεντρωμένων βρίσκονταν και στελέχη της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τον Ηλία Κασιδιάρη.
Ο Θωμάς Ιακόμπι είναι ένας εκ των δύο σεναριογράφων του ντοκιμαντέρ «Χρυσή Αυγή Προσωπική υπόθεση» το οποίο σκηνοθέτησε η Angélique Kourounis και είχε δεχθεί και παλαιότερα επίθεση.
Ιακόμπι: Κανείς δεν επενέβαινε και αυτό ήταν το πιο σοκαριστικό
Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την επίθεση που δέχτηκε, ο Θωμάς Ιακόμπι δήλωσε:
«Ακριβώς πέρυσι έγινε το ίδιο σε ένα συλλαλητήριο για το Μακεδονικό. Με αναγνώρισαν επειδή κάναμε το ντοκιμαντέρ “Χρυσή Αυγή: Προσωπική Υπόθεση”. Μου την πέσανε και με χτυπούσαν για περίπου πέντε λεπτά, ώσπου ήρθαν ΜΑΤαδες και εξαφανίστηκαν. Κανείς δεν επέμβαινε και αυτό ήταν το πιο σοκαριστικό. Δεν περίμενα τίποτε άλλο από αυτούς, δεν έχουν τίποτε άλλο στη γκάμα των δραστηριοτήτων τους παρά βία και μίσος. Για δεύτερη φορά ήμουν πολύ τυχερός που δεν έβγαλαν μαχαίρι, γκλομπ, σιδερογροθιές. Νόμιζα ότι με τόση πολλή αστυνομία μπορούσα να κάνω τη δουλειά μου, έκανα λάθος. Δεν θα κρυφτώ όμως και δεν θα φοβηθώ. Και θα βγει και αυτό στη δεύτερη μας ταινία που ετοιμάζουμε για τη Χρυσή Αυγή».

Share.

Comments are closed.