Ο Χαφτάρ στην Αθήνα για συναντήσεις με Μητσοτάκη-Δένδια- Παναγιωτόπουλο εν όψει διάσκεψης του Βερολίνου

0

Στην Αθήνα για επαφές με την κυβέρνηση βρίσκεται ο στρατάρχης της ανατολικής Λιβύης, Χαλίφα Χαφτάρ. Η επίσκεψη έγινε υπό άκρα μυστικότητα, καθώς η άφιξή του στην πρωτεύουσα δεν ανακοινώθηκε, για λόγους ασφαλείας. Ο στρατάρχης βρίσκεται στη χώρα μας για συνομιλίες με την ελληνική πλευρά πριν μεταβεί στο Βερολίνο.
Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, πραγματοποίησε αργά το βράδυ ιδιωτική συνάντηση με τον επικεφαλής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), Στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, ο οποίος αφίχθη, στο ξενοδοχείο King George, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 22:00. Στο τετ-α-τετ ήταν παρών και ο ναύαρχος Φαράζ αλ – Μαχντάουι.
Σημειώνεται ότι η επίσημη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή στις 10:30 στο υπουργείο.
Ο Χαφτάρ αναμένεται να συναντηθεί και με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στη μία το μεσημέρι στη Βουλή, σε μια προσπάθεια συντονισμού του με την Αθήνα, εν όψει της διάσκεψης.
Ο στρατάρχης Χαφτάρ θα συναντηθεί επίσης με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του πρωθυπουργού, αντιναύαρχο ε.α. Αλέξανδρο Διακόπουλο.

Η επίσκεψη του Χάφταρ αυτή έρχεται λίγα 24ωρα πριν από τη διάσκεψη στο Βερολίνο για τη Λιβύη, στην οποία η Ελλάδα δεν έχει προσκληθεί.

Share.

Comments are closed.