Ένοχος τελικά ο Τηλέμαχος Λαβίδας για το οικονομικό σκάνδαλο στις ΗΠΑ – Αναμένεται η ποινή του

0

Ένοχο έκρινε τελικά τον Τηλέμαχο Λαβίδα το δικαστήριο της Νέας Υόρκης για την υπόθεση insider trading, στην οποία εμπλέκεται και ο γνωστός επιχειρηματίας Γιώργος Νίκας.
Ο Τηλέμαχος Λαβίδας, γιος του φαρμακοβιομήχανου Αθανάσιου Λαβίδα της Lavipharm, καταδικάστηκε για τη γνωστή υπόθεση insider trading (παράνομη διακίνηση εμπιστευτικών πληροφοριών), στο κατηγορητήριο της οποίας βρίσκεται και ο Μπράιαν Κοέν, αντιπρόεδρος της Goldman Sachs Inc. Σε αντίθεση με τον Γιώργο Νίκα, ο οποίος αγνοείται και έχει χαρακτηριστεί φυγάς από τις αμερικανικές Αρχές, ο Τηλέμαχος Λαβίδας είχε συλληφθεί και από τον Οκτώβριο είναι έγκλειστος στο Μητροπολιτικό Σωφρονιστικό Κέντρο του Μανχάταν.
Σύμφωνα με την Wall Street Journal στο προσεχές διάστημα θα ανακοινωθεί η ποινή για τον Τηλέμαχο Λαβίδα.

  • Διαβάστε το πλήρες ρεπορτάζ των δημοσιογράφων Rebecca Davis O’Brien και Corinne Ramey της αμερικάνικης εφημερίδας Wall Street Journal με τίτλο «New York Businessman Convicted in Insider-Trading Trial – Prosecutors alleged Telemaque Lavidas was part of international ring that made tens of millions of dollars in illicit profits» στα αγγλικά, πατώντας ΕΔΩ

Παρόμοια άρθρα:

  1. Bloomberg: Οι Γιώργος Νίκας και Τηλέμαχος Λαβίδας εμπλέκονται σε διεθνές χρηματηστηριακό σκάνδαλο μέσω Goldman Sachs
  2. Reuters: «Παγώνουν» τα περιουσιακά του στοιχεία του Γιώργο Νίκα στις ΗΠΑ
  3. Bloomberg: O Λαβίδας δίνει 26 εκατ. δολάρια εγγύηση για να βγει από φυλακές των ΗΠΑ!
  4. Bloomberg: Ο φυγάς Γιώργος Νίκας επιχειρεί να «σώσει» την περιουσία του
Share.

Comments are closed.