Ο ΣΥΡΙΖΑ που το 2013 κατήγγειλε τον EastMed σήμερα πανηγυρίζει για τις υπογραφές που έπεσαν

0

Αναφανδόν υπέρ του αγωγού EastMed εμφανίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ με επίσημες ανακοινώσεις της Κουμουνδούρου αλλά και με αναρτήσεις κορυφαίων στελεχών του. Μάλιστα ορισμένοι υποστηρίζουν ότι η υπογραφή της Συμφωνάς ανάμεσα στην Ελλάδα, την Κύπρο και το Ισραήλ, οφείλεται προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα,
Χαρακτηριστικό των παραπάνω είναι το tweet του Κώστα Ζαχαριάδη:


Όμως η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική, για όσους θυμούνται τα τεκταινόμενα του παρελθόντος.
Για μας που θυμόμαστε, τον Οκτώβριο του 2013, ο τότε Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς (κυβέρνηση Σαμαροβενιζέλων) είχε επισκεφτεί το Ισραήλ για να συναντηθεί με τον ομόλογό του κ. Μπένζαμιν Νεντανιάχου (Benjamin Netanyahu) και να υπογραφεί το Διυπουργικό Συμβούλιο Συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Κράτους του Ισραήλ. Τότε ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαζε πύρινες ανακοινώσεις κατά αυτής της συνεργασίας.

Για του λόγου το αληθές διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ με ημερομηνία 8/10/2013 (ΕΔΩ):
«Ανακοίνωση του τμήματος Εξωτερικής και Αμυντικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ για το ταξίδι του πρωθυπουργού στο Ισραήλ
Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου συνεχίζει την πολιτική ουράς απέναντι στο Ισραήλ που εγκαινίασε η προηγούμενη μνημονιακή κυβέρνηση. Η όπως-όπως αναγόρευση του Ισραήλ σε στρατηγικό εταίρο της χώρας σε όλα ανεξαιρέτως τα πεδία, στο πολιτικό, στρατιωτικό, ενεργειακό και οικονομικό πεδίο, αποτελεί τυφλή αποδοχή των αμερικανο-ισραηλινών επιθυμιών, έξω από κάθε στρατηγικό σχεδιασμό, όπως θα άρμοζε σε μια ανεξάρτητη χώρα με δική της πολιτική.
Όπως όλα δείχνουν ο πρωθυπουργός κ. Σαμαράς αναζητά επιπλέον στη γειτονική χώρα τους υποψήφιους αγοραστές για τα φιλέτα των ιδιωτικοποιήσεων και του ξεπουλήματος της χώρας.
Ο τυχοδιωκτισμός των μνημονίων στο πεδίο της οικονομίας που καταστρέφει τους εργαζόμενους και τη χώρα και υποθηκεύει το μέλλον, προχωρά χέρι-χέρι με την προχειρότητα και την πολιτική ουράς στην εξωτερική πολιτική. Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου είναι μια κυβέρνηση επικίνδυνη για τον  τόπο.
Τμήμα Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας
»

Μάλιστα ο τότε υπεύθυνος εξωτερικής πολιτικής και άμυνας, κ. Ήσυχος με σχόλιό του με ημερομηνία 7/10/2013 (ΕΔΩ) υποστήριζε:
Σχόλιο του Κώστα Ήσυχου, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ, υπεύθυνο εξωτερικής πολιτικής και άμυνας σχετικά με την απάντηση του Υπουργείου Εξωτερικών στην ανακοίνωση του τμήματος εξωτερικής πολιτικής και άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ
«Ευχαριστούμε το Υπ. Εξωτερικών που με την απάντησή του στο σχετικό δελτίο του ΣΥΡΙΖΑ,  επιβεβαιώνει κατά γράμμα  τις θέσεις που διατυπωθήκαν από το αρμόδιο τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ.
Στην επιστολή του το Υπ. Εξ.  αναφέρει: «ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφθεί τη Ραμάλα στις 9/10, όπου θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο Αμπάς και τον Πρωθυπουργό και θα έχει συνομιλίες με τον Υπουργό Εξωτερικών της Παλαιστινιακής Αρχής”.  Ακριβώς αυτό είπαμε, ότι για πρώτη φορά Έλληνας πρωθυπουργός που επισκέπτεται την περιοχή, δεν θα επισκεφτεί την Ραμάλα. Βιάστηκε το Υπουργείο να διαβάσει προσεκτικά το δελτίο τύπου του κόμματός μας.
Σε ότι αφορά στις καταγγελίες του Υπ. Εξ, περί «σκόπιμων παραποιήσεων» από τον ΣΥΡΙΖΑ, επαναλαμβάνουμε ότι η μνημονιακή κυβέρνηση έχει μετατρέψει την εξωτερική πολιτική της χώρας μας σε πεδίο μνημονιακών παζαριών, με δανειστές και «πρόθυμους» εξαγοραστές του εθνικού μας πλούτου, Νατοϊκούς προστάτες που επιθυμούν να αξιοποιήσουν πολλαπλώς, την  θέση της χώρας προς όφελος τους, έξω και πέρα από την ανάγκη εξυπηρέτησης πρωτίστως των εθνικών και κοινωνικών συμφερόντων του λαού μας.
To Γραφείο Τύπου
»

Share.

Comments are closed.