Μητσοτάκης: Ψάξτε τι έφταιξε & ταλαιπωρήθηκαν οι πολίτες – ΚΙΝΑΛ: Το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ εν δράσει!

0

Με εντολή του πρωθυπουργού δύο υπουργοί διερευνούν τι έφταιξε για την ταλαιπωρία των πολιτών και το κλείσιμο της Εθνικής Οδού που προκάλεσε το πέρασμα της κακοκαιρίας, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.
Συγκεκριμένα με κατεπείγουσα εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη οι υπουργοί Υποδομών και Μεταφορών Κ.Καραμανλής και Προστασίας του Πολίτη Μ.Χρυσοχοϊδης κινούν όλες τις διαδικασίες για να διερευνηθεί τι έφταιξε για την ταλαιπωρία των πολιτών και το κλείσιμο της Εθνικής Οδού που προκάλεσε το πέρασμα της κακοκαιρίας.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο κ. Καραμανλής θα καλέσει τους υπεύθυνους της Νέας Οδού για εξηγήσεις ενώ αντίστοιχα ο κ. Χρυσοχοίδης διερευνά τυχόν παραλείψεις της τροχαίας.

Κίνημα Αλλαγής: Το επιτελικό κράτος εν δράσει στη Μαλακάσα
Με ανακοίνωσή του ο Τομέας Πολιτικής Προστασίας του Κινήματος Αλλαγής στηλιτεύει τα όσα διαδραματίστηκαν καταγγελωντας ότι τίποτα δεν λειτούργησε από το περίφημο «Επιτελικό Κράτος» που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση.
Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής

«Το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ εν δράσει! Με το πρώτο χιόνι αποκόπτεται η κυκλοφορία στην  βασική εθνική αρτηρία Αθηνών-Λαμίας στα δύο ρεύματα. Χωρίς προειδοποίηση, χωρίς ενημέρωση των πολιτών, χωρίς εναλλακτικές οδούς και διαδρομές. Ξαναζούμε τη γνωστή μετάθεση ευθυνών από τον έναν κυβερνητικό παράγοντα στον άλλο και τελικά την αποποίηση της ευθύνης απ’ όλους: Ο παραχωρησιούχος, η Νέα Οδός, που είχε ευθύνη να λάβει μέτρα στην εθνική οδό, αναλόγως των καιρικών φαινομένων να αιτιάται το υπουργείο μεταφορών, το υπουργείο την τροχαία, η τροχαία την Περιφέρεια, κοκ.
Επιτέλους ας σοβαρευτούν στην κυβέρνηση. Ας καταλήξουν, επιτέλους, ποιος έχει την ευθύνη για να κρατάει τις εθνικές αρτηρίες ανοιχτές κι ας αφήσουν τις εξεζητημένες λύσεις της επικοινωνίας κράτους-πολιτών για αργότερα. Και θέλουμε μια εξήγηση για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, ο οποίος μόλις προχθές ανακοίνωνε ότι το αναβαθμισμένο «112» θα ενημερώνει έγκαιρα τους πολίτες την 1η Ιανουαρίου το νέου έτους. Διότι, πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρις, η πραγματικότητα τον διέψευσε. Ή μήπως θέλουν να πιστέψουμε ότι μέσα στο επόμενο 24ωρο θα λυθούν τα προβλήματα ανεπάρκειας της κυβέρνησης και του απόλυτου ελλείμματος συντονισμού

Νωρίτερα ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Αχ. Καραμανλής από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Νέας Οδού στις Αφίδνες είχε δηλώσει ότι η ασφάλεια των ανθρώπων είναι πάνω απ’ όλα.
Πάντως ο υπουργός επεσήμανε ότι συνεννοήθηκε «με τη Νέα Οδό ώστε η διέλευση από τα διόδια να είναι ελεύθερη μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση».
Ολόκληρη η δήλωση του Κώστα Αχ. Καραμανλή:
«Στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Νέας Οδού στις Αφίδνες, μαζί με τον ΓΓ Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη, έχουμε συνεχή συνεργασία με τους υπεύθυνους της Νέας Οδού, τον Αστυνομικό Διευθυντή Βοιωτίας, κο Βρούβα και τον Αστυνομικό Διευθυντή της Τροχαίας Αττικής, κο Λάσκο, για την ταχύτερη δυνατή ομαλοποίηση της κυκλοφορίας. Η κατάσταση είναι ακόμα πολύ δύσκολη αλλά αυτή τη στιγμή ο δρόμος είναι ανοιχτός και στα δυο ρεύματα. Συνεννοήθηκα με τη Νέα Οδό η διέλευση από τα διόδια να είναι ελεύθερη μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Ζητάμε την κατανόηση των οδηγών και οπωσδήποτε να μην ξεκινούν καν χωρίς να έχουν τοποθετήσει αλυσίδες στα οχήματά τους, γιατί έτσι επιβαρύνουν την κατάσταση και θέτουν σε κίνδυνο τον εαυτό τους και τους άλλους. Η ασφάλεια πάνω απ’ όλα».

Υπενθυμίζεται ότι λίγο μετά τις 9 το βράδυ επετράπη η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων και των λεωφορείων καθ’ όλο το μήκος της εθνικής οδού, όπως ανακοίνωσε η Νέα Οδός.

Share.

Comments are closed.