Νίκη της Airbnb σε Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

0

Δικαίωση της Airbnb αποφάσισε ευρωπαϊκό δικαστήριο που απέρριψε την προσφυγή γάλλων ξενοδόχων, οι οποίοι ζητούσαν να συμμορφωθεί η εταιρεία στους νόμους κτηματαγοράς στη Γαλλία.
Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάσισε πως η δραστηριότητα της Airbnb είναι μια «υπηρεσία διαμεσολάβησης» η λειτουργία της οποίας διέπεται από μια ευρωπαϊκή οδηγία για το ηλεκτρονικό εμπόριο, ενώ η Ένωση για την Επαγγελματική Παροχή Υπηρεσιών Προσφοράς Καταλυμάτων και Τουρισμού (AHTOP), η οποία είχε προσφύγει στο Δικαστήριο, υποστήριζε ότι πρέπει να υπόκειται στην οδηγία που αφορά τους κτηματομεσίτες.
Ο κλάδος των ξενοδοχείων στην Γαλλία, όπως και σε πολλές άλλες χώρες, κατηγορεί την διαδικτυακή πλατφόρμα για αθέμιτο ανταγωνισμό.
Γι’ αυτό και της είχαν ζητήσει να συμμορφωθεί στους κανόνες, με την εταιρεία να το αρνείται.
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε ότι η Airbnb είναι μία επιχείρηση που προσφέρει πληροφορίες στην κοινωνία και ότι η Γαλλία δεν μπορεί να την επιβάλλει να συμμορφωθεί με τους νόμους κτηματαγοράς που ισχύουν στη χώρα.
«Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας γι’ αυτή την απόφαση και θέλουμε να προχωρήσουμε συνεχίζοντας να εργαζόμαστε με τις πόλεις πάνω σε ξεκάθαρους κανόνες που επιτρέπουν στις οικογένειες και τις τοπικές κοινότητες να γίνονται παράγοντες ενός βιώσιμου τουρισμού», αντέδρασε η Airbnb με δήλωσή της.

Share.

Comments are closed.