Η Μπέτυ Μπαζιάνα αναμένεται να εκλεγεί και επισήμα καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

0

Την ερχόμενη Παρασκευή αναμένεται να εκλεγεί και επισήμως ως επίκουρη καθηγήτρια Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας η Μπέττυ Μπαζιάνα, σύντροφος του πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.
Είναι μια εντυπωσιακή πρόοδος για την κ. Μπαζιάνα. Διορίζεται αρχικά στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση στον κλάδο ΠΕ 19 Πληροφορικής επί υπουργίας Μαριέττας Γιαννάκου. Το 2013, με υπουργό Παιδείας τον κ. Αρβανιτόπουλο, μετατάσσεται σε αντίστοιχη θέση στην πρωτοβάθμια αλλά με νέα απόφαση του τότε υπουργού το 2014 αποσπάται εκ νέου στο ΕΜΠ.
Όπως αποκαλύπτει στο ρεπορτάζ της στα «ΝΕΑ» η Μάρνυ Παπαματθαίου, η κ. Μπαζιάνα, αφού εργάστηκε τα τελευταία χρόνια ως συμβασιούχος καθηγήτρια, αποφάσισε να καταθέσει την υποψηφιότητά της για θέση επίκουρης καθηγήτριας, δηλαδή μέλος Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) στο Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Το τελευταίο είναι ένα από τα πρώτα ανώτατα ιδρύματα που υιοθέτησαν το σχέδιο της εποχής Γαβρόγλου στο υπουργείο Παιδείας και προχώρησαν σε «πανεπιστημιοποιήσεις» τμημάτων ΤΕΙ. Μάλιστα το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ενσωμάτωσε μέσα σε έξι (!) μήνες το ανώτατο Τεχνολογικό Ίδρυμα της περιοχής, με συνέπεια να υπάρξουν 17 νέα τμήματα και να απλωθεί σε πέντε πόλεις, με αποτέλεσμα να γίνει το τρίτο μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας με οκτώ σχολές και 37 τμήμα.
Πάντως την τελική απόφαση θα πάρει 11μελής επιτροπή, στην οποία πάντως θα συμμετέχει και πανεπιστημιακός από το ΠΑ.ΠΕΙ. που προ τριετίας συμμετείχε και στην επιτροπή για τις τηλεοπτικές άδειες που είχε συστήσει ο τότε υπουργός Νίκος Παππάς.
Οι πιθανότητες εκλογής είναι υπέρ της κ. Μπαζιάνα, καθώς ήδη έχει κατατεθεί στο εκλεκτορικό σώμα η εισήγηση της τριμελούς επιτροπής που ανέλαβε να μελετήσει τις τέσσερις υποψηφιότητες για τη θέση η οποία, όπως αναφέρουν πληροφορίες της εφημερίδας “ΤΑ ΝΕΑ“, είναι ομόφωνα υπέρ της, καθώς διαθέτει τα απαιτούμενα προσόντα. Όπως λένε καθηγητές ΑΕΙ που μίλησαν στα “ΝΕΑ”, δεν ήταν πολλοί εκείνοι που αποφάσισαν να διεκδικήσουν τη θέση.
Η θέση του νεοεκλεγέντος επίκουρου καθηγητή είναι μη μόνιμη σε πρώτη φάση, αλλά οδηγεί σε μονιμοποίηση μετά την πάροδο τριετίας. Η μονιμοποίηση αυτή μπορεί να αποτραπεί μόνο με απόφαση του υπουργού Παιδείας, η οποία πρέπει να είναι αιτιολογημένη, οπότε τα νεοεκλεγέντα νεότερα μέλη της πανεπιστημιακής “οικογένειας” ξέρουν ότι την πρώτη περίοδο της εκλογής τους είναι υποχρεωμένα να δείξουν καλή συμπεριφορά: να εμφανίζονται σε όλα τα μαθήματά τους, να συμμετέχουν κανονικά στα πανεπιστημιακά τους καθήκοντα, στις γενικές συνελεύσεις του τμήματός τους κ.α.

Σχετικά άρθρα

Share.

Comments are closed.