Γιάννης Μαγκριώτης*: Αρραγές το εθνικό μέτωπο, αλλά μάλλον αδρανές…

0

Με τις δηλώσεις τους μετά την σύσκεψη του ΕΣΕΠ (Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής), ο υπουργός Εξωτερικών και οι εκπρόσωποι των κομμάτων δήλωσαν πως το εθνικό μέτωπο είναι κοινό και αρραγές.
Ειδικότερα, ο υπουργός δήλωσε την χαρά του για την σύμπνοια των κομμάτων, ανέπτυξε τις συναντήσεις που έκανε και θα κάνει με τους ευρωπαίους εταίρους μας και πως δεν χρειάζεται συνάντηση αρχηγών γιατί θα δείξουμε ότι τα πράγματα είναι δραματικά.
Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε επίσης, ότι είμαστε όλοι μαζί απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, όμως πρέπει να γυρίσουμε στην ενεργητική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και να ζητήσουμε και άλλα πρόστιμα της ΕΕ προς την Τουρκία και πως δεν χρειάζεται συνάντηση των αρχηγών των κομμάτων.
Ο εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής δήλωσε, ότι η κατάσταση είναι δύσκολη, προσπαθούμε να ακυρώσουμε πρωτοβουλίες και να ανατρέψουμε τετελεσμένα από την Τουρκία, το εθνικό μέτωπο είναι κοινό και αρραγές, βλέπουμε εξωτερική πολιτική και άμυνα μαζί, χρειάζεται οπωσδήποτε συνάντηση αρχηγών.
Δηλαδή, όλοι αναγνωρίζουν, ότι η κατάσταση είναι δύσκολη, όλοι είναι σε κοινό μέτωπο, αλλά θα τα πούμε στους εταίρους μας, για να ζητήσουμε με, ή χωρίς κυρώσεις στην Τουρκία, να πάρει πίσω η Τουρκία αυτά που έκανε.
Εμείς, θα κάνουμε κάτι εκτός από συναντήσεις, μεταξύ μας;
Θα ανακηρύξουμε όπως η Κύπρος και η Τουρκία την δική μας ΑΟΖ, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας, για να ακυρώσουμε στην πράξη τις πρωτοβουλίες της Τουρκίας και να ζητήσουμε μετά, από τις γειτονικές χώρες, με διμερείς συμφωνίες αν μπορούμε, ή με προσφυγή στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης με την Τουρκία, που δεν δέχεται τις βασικές μας θέσεις;
Για να καταλάβουν οι εταίροι μας, ότι εμείς είμαστε αποφασισμένοι να κατοχυρώσουμε και να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα;
Κάθε ολιγωρία τώρα από φοβικότητα, ή από λάθος εκτιμήσεις θα την πληρώσουμε ακριβά.

* Ο Γιάννης Μαγκριώτης είναι πρώην υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Κίνησης «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ»

Πατήστε και δείτε όλα τα 109 προηγούμενα άρθρα του Γιάννη Μαγκριώτη

Share.

Comments are closed.