Γεννηματά: Και οι τρεις πρώην πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ κάνουν για ΠτΔ

0

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής και του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, απαντώντας σε ερώτηση για την ανάληψη της πρωθυπουργίας στη Φινλανδία από μία νέα γυναίκα, την οποία η κ. Γεννηματά χαιρέτησε θερμά έδωσε αφορμή για σχόλια σχετικά με το αν θα μπορούσε η ίδια να είναι η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην Ελλάδα και δήλωσε αποκλειστικά στο ΑΠΕ: 
«Είμαι πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ και του ΠΑΣΟΚ. Έχω όμως πει πολλές φορές ότι υπάρχει η ανάγκη συναίνεσης στο πρόσωπο του ΠτΔ και για αυτό πρέπει να προέρχεται από την προοδευτική παράταξη. Και οι τρεις πρώην πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ, ο Κώστας Σημίτης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Γιώργος Παπανδρέου πληρούν τις προϋποθέσεις γι αυτή την θέση γιατί έβαλαν πλάτη στα δύσκολα για τη χώρα».

Η ανάρτηση της Φώφης για την νέα Φιλανδή Πρωθυπουργό  Sanna Marin 
«Δεν θα είναι μόνο η πιο νέα Πρωθυπουργός στον κόσμο, μόλις στα 34 της, σε λίγες ημέρες. Ούτε ότι είναι γυναίκα σε μια χώρα διάσημη για την έμφυλη ισότητα, όπως η Φινλανδία.

Είναι ότι η σοσιαλδημοκράτισσα Sanna Marin θα ηγηθεί ενός προοδευτικού κυβερνητικού συνασπισμού πέντε κομμάτων, όπου οι τέσσερις επικεφαλής είναι γυναίκες.
Και αυτός ο συνασπισμός είναι αποφασισμένος να επενδύσει στο κοινωνικό κράτος, στις υποδομές και στην αειφορία, τερματίζοντας οριστικά τη λιτότητα.Τους εύχομαι ολόψυχα να πετύχουν και να γίνουν πηγή έμπνευσης για όλες τις γυναίκες, που διεκδικούν θέσεις ευθύνης.»

Share.

Comments are closed.