Εθνική γραμμή απέναντι στην Τουρκία ζητά το Κίνημα Αλλαγής

0

Τη σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών εξακολουθεί να ζητά η Χαριλάου Τρικούπη, προκειμένου να αποφασιστεί εθνική γραμμή στα ελληνοτουρκικά, μετά και από τις τελευταίες προκλήσεις του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
«Είναι επείγουσα ανάγκη να να υπάρξει μία εθνική στρατηγική απάντησης και αντιμετώπισης στην κλιμακούμενη τουρκική επιθετικότητα. Ακούω αυτό το επιχείρημα, το προβάλει η Κυβέρνηση και βασίζεται σε μία παραδοχή, η οποία όμως αποκαλύπτει και το πολιτικό πρόβλημα της χώρας. Κατά την Κυβέρνηση οι πολιτικές δυνάμεις επιβάλλεται να συνδιαλέγονται και να επιχειρούν μία συνεννόηση και μία συναίνεση στα μεγάλα θέματα της χώρας, μόνο όταν έχουν να διαχειριστούν μία ενεργή, έκτακτη και μείζονα κρίση. Εμείς αντίθετα πιστεύουμε ότι ο θεσμικός διάλογος των πολιτικών δυνάμεων, ώστε να διαμορφώσουν μία εθνική γραμμή, δεν πρέπει να γίνεται κατ’ εξαίρεση, όταν θα φτάνουν οι Τούρκοι στη Λαμία. Το ερώτημα είναι αν υπάρχει σήμερα εθνική γραμμή πάνω στα νέα γεωπολιτικά δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια στην ευρύτερη περιοχή. Η απάντηση είναι όχι δυστυχώς», είπε Μανώλης Όθωνας, τονίζοντας ότι αυτή η εθνική γραμμή δεν μπορεί να διαμορφωθεί ερήμην των πολιτικών δυνάμεων, δεν μπορεί να διαμορφωθεί σε οποιοδήποτε άλλο επίπεδο από το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, ούτε βέβαια να διαμορφωθεί ως συνέπεια δυσμενών τετελεσμένων για τη χώρα. «Η διεθνοποίηση του ζητήματος και η αξιοποίηση των διεθνών συμμαχιών της χώρας δεν γίνεται από το βήμα των κομματικών συνεδρίων, γίνεται με συνεχείς πρωτοβουλίες σε κορυφαίο πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο», είπε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, προαναγγέλλοντας ότι το κόμμα του θα στηρίξει οποιαδήποτε τέτοια προσπάθεια, εφόσον εντάσσεται σε ένα εθνικό πλαίσιο που θα έχει συμφωνηθεί.

«Στηρίζουμε κάθε φωνή που εγγυάται τα εθνικά συμφέροντα και θέλουμε να εκτονωθεί η κατάσταση», δήλωσε από την πλευρά του και ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης, σημειώνοντας ότι έχουμε απέναντί μας έναν γείτονα που παραβιάζει διαρκώς το Διεθνές Δίκαιο και πως έπρεπε ήδη να έχει συγκληθεί το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών. Ο ίδιος, δε, υποστήριξε μιλώντας στον Σκάι ότι πρέπει να ανοίξει μία συζήτηση στα κατάλληλα φόρα και τις αρμόδιες επιτροπές γύρω από τον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα θα αυξήσει και τους εξοπλισμούς μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Αυστηρό μήνυμα προς τον Ερντογάν για όλες τις προκλητικές και παράνομες πράξεις απέναντι στην χώρα μας ζήτησε από την κυβέρνηση και ο εκπρόσωπος κοινοβουλευτικού έργου του Κινήματος Αλλαγής, Σπύρος Καρανικόλας. Στο ίδιο μήκος κύματος με τα άλλα στελέχη του κόμματος, δε, ζήτησε τη σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών για το θέμα. «Θα πρέπει να υπάρξει επιτέλους εθνική γραμμή, σχέδιο και στρατηγική. Δεν είναι δυνατόν να σερνόμαστε σαν Ελλάδα πίσω από τις εξελίξεις. Απορώ γιατί ο κ. Μητσοτάκης σήμερα συνεχίζει το ίδιο λάθος της κυβέρνησης Τσίπρα, να μην υπάρχει εθνική συνεννόηση. Γιατί δεν συγκαλεί το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, όπως έχουμε ζητήσει επανειλημμένως;», ρώτησε μιλώντας στον Alpha 989. Θύμισε δε, πως οι προηγούμενες κυβερνήσεις χάραζαν εθνική γραμμή.

Share.

Comments are closed.