Πυρκαγιά στον καταυλισμό Καρά Τεπέ της Λέσβου με μια 27χρονη Αφγανή νεκρή

0

Μια 27χρονη πρόσφυγας από το Αφγανιστάν απανθρακώθηκε σήμερα τα χαράματα σε κοντέινερ που διέμενε με την οικογένεια της στον δημοτικό καταυλισμό του Καρά Τεπέ. 
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, της οποίας οι εγκαταστάσεις είναι απέναντι από τον καταυλισμό, παρενέβη πολύ γρήγορα και κατέσβησε τη φωτιά, η οποία πριν σβήσει έκαψε και διπλανό κοντέινερ. Ο προσφυγικός καταυλισμός του Καρά Τεπέ που ανήκει στον δήμο Μυτιλήνης, φιλοξενεί 1.324 πρόσφυγες, όλοι μέλη ευάλωτων ομάδων, οι περισσότεροι από τους οποίους οικογένειες με μικρά παιδιά.
Η φωτιά ξέσπασε στο κοντέινερ όπου έμενε η νεαρή κοπέλα με την οικογένειά της: τον 28χρονο σύζυγό της και τα τρία της παιδιά, ένα πέντε ετών, ένα δύο ετών και ένα νεογέννητο βρέφος. Η άτυχη γυναίκα βρέθηκε απανθρακωμένη, ενώ τα παιδιά της και ο σύζυγός της, πρόλαβαν να βγουν ζωντανοί. Ο πατέρας πρόλαβε και έβγαλε τα παιδιά και στη συνέχεια έχασε τις αισθήσεις του. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα, αλλά σύμφωνα με το ΑΠΕ, είναι καλά στην υγεία του. Προς το παρόν γίνονται έρευνες για το πως ξέσπασε η φωτιά.
Στον καταυλισμό βρέθηκε το πρωί και ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, ο οποίος ενημερώθηκε από στελέχη της Πυροσβεστικής, ενώ μίλησε με πρόσφυγες και εργαζόμενους στον καταυλισμό για το περιστατικό.

Share.

Comments are closed.