Λήγει σήμερα το τελεσίγραφο  Χρυσοχοΐδη για την εκκένωση των καταλήψεων -Συγκέντρωση το απόγευμα στα Προπύλαια

0

Απόψε τα μεσάνυχτα εκπνέει η προθεσμία που έχει δώσει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για τις εκκενώσεις των κτιρίων που βρίσκονται υπό κατάληψη στα Εξάρχεια, αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα.
Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία δεν αναμένεται να προχωρήσει σε κάποια κίνηση παραμονές, αλλά και ανήμερα της επετείου της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Οι επιχειρήσεις εκκενώσεων των καταλήψεων αναμένεται να ξεκινήσουν τις επόμενες μέρες. Προς το παρόν έχουν τεθεί σε εφαρμογή τα μέτρα για την ομαλή διεξαγωγή της πορείας για τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή από τον αστυνομικό Επαμεινώνδα Κορκονέα.
Τα εν λόγω κτίρια βρίσκονται στις παρακάτω οδούς: Ζαΐμη, Μπουμπουλίνας, Δερβενίων, Μπενάκη, Στουρνάρη, Θεμιστοκλέους (Κ ΒΟΞ)

 Επί ποδός η αστυνομία για την επέτειο της δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου
Έγινε γνωστό ότι επί ποδός, για την επέτειο της δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, θα βρίσκονται 4.000 αστυνομικοί (ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ΔΙΑΣ, ΔΡΑΣΗ), ενώ την ίδια ώρα drones και ελικόπτερα θα επιτηρούν από ψηλά την Αθήνα. Εκτός αυτού, παρατηρητές αναμένεται να τοποθετηθούν σε σημεία όπως η Ακρόπολη και ο Λυκαβηττός για την πλήρη εποπτεία της περιοχής για τυχόν ύποπτες ενέργειες.

Ρουβίκωνας: Έχουμε σχέδιο άμυνας και αντίδρασης για τις καταλήψεις
Μετά την πρώτη αντίδραση του «Ρουβίκωνα», ο οποίος χαρακτήρισε ως «αιτία πολέμου» την εκκένωση των καταλήψεων, μέλος της αναρχικής συλλογικότητας, έδρα της οποίας είναι το Κ-ΒΟΞ (ένα από τα υποψήφια προς εκκένωση κτίρια) με ανάρτησή του στο Facebook έστειλε το δικό του μήνυμα τονίζοντας μεταξύ των άλλων ότι υπάρχει σχέδιο άμυνας και αντίδρασης σε περίπτωση εισβολής στο ΒΟΞ. Διαβάστε μέρος της ανάρτησής του:
«…Γιατί τα γράφω όλα αυτά;
Καταρχήν δεν ξέρω πια άλλη ομάδα αν της συνέβαιναν ολα αυτά ταυτόχρονα θα μπορούσε να ανταπεξέλθει και να μην συνθλιβεί από την πίεση.
Εμείς αυτή την περίοδο πέραν της νομικής και πολιτικής υπεράσπισης που ετοιμάζουμε για τις δίκες, οργανώνουμε και τις γενικότερες πολιτικές μας δραστηριότητες.
Παράλληλα έχουμε ετοιμάσει και ένα…φαραωνικό σχέδιο άμυνας και αντίδρασης σε περίπτωση εισβολής στο ΒΟΞ όπου εμπλέκονται πάρα πολλά άτομα. Επίσης προσπαθούμε να είμαστε συνεπείς στα μετωπικά σχήματα όπου συμμετέχουμε.
Ολα αυτά (δράσεις Ρουβίκωνα-άμυνα των δομών μας-δικαστήρια) θα εξελιχθούν παράλληλα.
Μιλάμε δηλαδή για έναν τεράστιο φόρτο εργασίας και πολλαπλών προκλήσεων σε ελάχιστο χρόνο.
Με βάση όλα αυτά ζητάμε τουλάχιστον την κατανόησή των δεκάδων ανθρώπων που καθημερινά μας ζητάνε να πάμε στο Α η Β σημείο όπου έχει υπάρξει κάποιο ζήτημα.
Αλλά και να καταλάβουν πως δεν είμαστε ταβέρνα για να κάνουν παραγγελίες. Και να καταλάβουν και όλοι αυτοί-ες που μας ρωτάνε “καλοπροαίρετα” γιατί δεν κάνουμε κάτι για το ένα η το αλλο ζήτημα, πως εάν θέλουν να γίνει κάτι κάπου, να σηκωθούν από εκεί που κάθονται να βρούνε κόσμο και να πάνε οι ίδιοι. Η ανάθεση είναι καταστροφική για όλους.
Τα ψέματα τελείωσαν.
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ.»

Συγκέντρωση το απόγευμα στα Προπύλαια
Σε μια πρώτη αντίδραση ομάδες που έχουν καταλάβει κτίρια καλούν σε συγκέντρωση στις 18:00 το απόγευμα στα Προπύλαια διαμηνύοντας ότι δεν θα κάνουν «ούτε βήμα πίσω» στα τελεσίγραφα του υπ. Προστασίας του Πολίτη.

Share.

Comments are closed.