Μέσα στο Δεκέμβριο θα γίνουν οι διορισμοί στην Ειδική Αγωγή – Εντός του 2020 σε μόνιμοι διορισμοί στη γενική εκπαίδευση

0

Τις επόμενες ημέρες θα δημοσιοποιηθούν οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις που αφορούν στην κατανομή των 4.500 διορισμών στην Ειδική Αγωγή ανακοίνωσε χθες από τη Βουλή η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, διευκρινίζοντας πως η υλοποίησή τους θα ξεκινήσει σταδιακά εντός Δεκεμβρίου.
Αναλυτικά για τους 4.500 διορισμούς εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγής η κ. Κεραμέως ανακοίνωσε ότι:

  • Θα ξεκινήσουν να γίνονται  εντός Δεκεμβρίου του 2019.  Εγώ είχα μιλήσει για εκκίνηση των μόνιμων διορισμών εντός του 2019 και αυτός παραμένει ακόμη και σήμερα ο προγραμματισμός.
  • ‘Έχει ήδη ολοκληρωθεί πλήρως για παράδειγμα η διαδικασία για την προκήρυξη 1ΕΑ και έχουν αναρτηθεί οριστικοί πίνακες.
  • Προχωρούν κανονικά οι διαδικασίες και παρά  την κατάσταση που παραλάβαμε, η οποία ήταν πάρα πολύ αρχική, και παρά το γεγονός ότι υπήρχαν τόσα προβλήματα εξαιτίας των νόμων που ψηφίστηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Οργανικές θέσεις
Σχετικά με τις οργανικές θέσεις για τους 4.500 διορισμούς στην Ειδικής Αγωγή  η υπουργός Παιδείας ανέφερε τα εξής:

  • Έχει ήδη ψηφιστεί η σύσταση των οργανικών θέσεων. Καταλαβαίνω ότι δεν υπήρχε λόγος αυτό να γίνει πάρα πολύ πριν προχωρήσουν οι μόνιμοι διορισμοί.
  • Σε κάθε περίπτωση έχει γίνει, τις επόμενες ημέρες θα δημοσιοποιηθούν και οι σχετικές Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις  που αφορούν στην κατανομή.

Νωρίτερα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μερόπη Τζούφη ζητώντας από την υπουργό να ενημερώσει για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των 4.500 διορισμών είχε αναφέρει: «Βρισκόμαστε πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της διακυβέρνησης, χωρίς να έχουν γίνει οι μόνιμες προσλήψεις. Έχουμε σημαντικές καθυστερήσεις και όσον αφορά στην κατανομή των τεσσάρων χιλιάδων πεντακοσίων θέσεων ανά κλάδο και ειδικότητα. Απαιτείται ειδική ΚΥΑ, όπως ξέρετε και όπως ξέρετε επίσης, η κατανομή αυτή είναι η αναγκαία και απαραίτητη συνθήκη, για να μπορέσει να ολοκληρωθεί η διαδικασία, όταν τελειώσουν οι πίνακες από τον ΑΣΕΠ».

Μόνιμοι διορισμοί στη γενική εκπαίδευση
«Είμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε σήμερα ότι προχωρούμε και στους μόνιμους διορισμούς στη γενική εκπαίδευση. Έχουμε ήδη υποβάλει σχετικό αίτημα στο ΑΣΕΠ για την κατάρτιση νέων πινάκων γενικής εκπαίδευσης» ανακοίνωσε η υπουργός, επιτιθέμενη στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. «Εμείς, λοιπόν, κυρία Τζούφη, δεν κάνουμε απλά εξαγγελίες, όπως έκαναν στελέχη της δικής σας κυβέρνησης. Εμείς ήδη έχουμε προχωρήσει και προχωρούμε εντός του 2020 σε μόνιμους διορισμούς στη γενική εκπαίδευση» είπε η υπουργός Παιδείας. 

Πιστώσεις για τις προσλήψεις αναπληρωτών
Σύμφωνα με τη Νίκη Κεραμέως, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έχει διαθέσει:

  • 227 πιστώσεις για την πρόσληψη ακριβώς ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού και ειδικού βοηθητικού προσωπικού
  • 197 πιστώσεις για εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής. «Συγκεκριμένα, αντί για 5.227 που προβλέψαμε εμείς, εσείς (σ.σ κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ) είχατε 4.293 και αντί για 4.197 που προβλέψαμε εμείς για τους εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής, εσείς είχατε προβλέψει μόλις 3.127» είπε η υπουργός απευθυνόμενη στην Μερόπη Τζούφη.

Η υπουργός ενημέρωσε επίσης πως «κατόπιν τελευταίων επικοινωνιών μεταξύ Περιφερειακών Διευθύνσεων και Υπηρεσιών του Υπουργείου στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης έχουν καλυφθεί όλες οι απαραίτητες για την εύρυθμη λειτουργία τους ανάγκες, στις υποστηρικτικές δομές ΚΕΣΥ και ΕΔΕΑΥ οι πιστώσεις είναι και πάλι πολύ περισσότερες από πέρσι. Ενδεικτικά να σας πω ότι δόθηκαν 1.290 πιστώσεις έναντι 700 πέρσι και στις Επιτροπές Διαγνωστικής Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης δόθηκαν 600 πιστώσεις φέτος αντί για 300»

Share.

Comments are closed.