Σοφία Πουλοπούλου*: Τέλος στο διχασμό, την πόλωση, το αυτομαστίγωμα και την εσωστρέφεια

0

Ανήκω στο Κίνημα Αλλαγής.
Ανήκω στο Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών.
Ανήκω και στο ΠΑΣΟΚ
Στο ΠΑΣΟΚ του Αντρέα
Στο ΠΑΣΟΚ που μεγάλωσα και με μεγάλωσε. Στο ΠΑΣΟΚ που έφερε την αλλαγή στην Ελλάδα
Στο ΠΑΣΟΚ που έφερε Υγεία, Παιδεία, Εθνική ανεξαρτησία, Λαϊκή κυριαρχία, Εθνική συμφιλίωση, Κοινωνική Δικαιοσύνη, Ισότητα, Ισονομία, Αξιοκρατία, Διαφάνεια, τα μεγάλα εθνικά έργα, ζεύξεις, εθνικές οδούς, την είσοδο της χώρας μας στην ΕΕ και μεγάλες, βαθιές μεταρρυθμίσεις
Όλα, έργα του ΠΑΣΟΚ.
Με τα ιδανικά, τις αρχές και τις αξίες του γαλουχήθηκα. 
Μέσα από αυτό εκφράστηκα στην ΠΑΣΠ, στα φοιτητικά μου χρόνια
Η βάση του ΠΑΣΟΚ με ανέδειξε γραμματέα της ΤΟ 2ου Διαμερίσματος της Ά Αθήνας
Και αυτό με έδιωξε με την απαξίωση του καταστατικού, των αρχών και των αξιών που με μεγάλωσαν. 
Από την άλλη πλευρά, η ΝΔ μας έβαλε στα μνημόνια δις
Ο κ Τσίπρας θα έσκιζε τα μνημόνια με έναν νόμο κι ένα άρθρο, αλλά αντί αυτού μας χρέωσε με ένα τρίτο βαρύτερο μνημόνιο, υποθήκευσε τη χώρα και παραχώρησε τα κυριαρχικά της δικαιώματα με τη συμφωνία των Πρεσπών
Το ΠΑΣΟΚ με πρόεδρο και Πρωθυπουργό τον Γ. Παπανδρέου το 2011, με αίσθηση και ευθύνη του πατριωτικού καθήκοντος, είχε ζητήσει Οικουμενική Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας για την έξοδο από την κρίση και συνεργασία όλων των κομμάτων, με μοναδικό στόχο την ταχύτερη δυνατή έξοδο από την κρίση, με τις ελάχιστες δυνατές απώλειες για τους πολίτες, παίρνοντας μια σειρά από βαθιές προοδευτικές μεταρρυθμίσεις διαφάνειας, ισονομίας και αξιοκρατίας, προστατεύοντας κυρίως τα χαμηλά και μεσαία κοινωνικά στρώματα και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις
Σήμερα οι πολιτικές ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ βαραίνουν ακόμη τις πλάτες των πολιτών και θα τις βαραίνουν με το υπερταμείο μέχρι το 2115, με 3,5% πρωτογενή πλεονάσματα έως το 2022 και με 2% μέχρι το 2060, σύμφωνα με τις δανειακές δεσμεύσεις τους προς τους δανειστές μας. 
Σήμερα, η κυβέρνηση της ΝΔ, οφείλει να επαναδιαπραγματευτεί τη μείωση πρωτογενών πλεονασμάτων και να φέρει μέτρα έμμεσων και άμεσων φοροελαφρύνσεων, αύξησης μισθών και συντάξεων, στήριξης των κοινωνικών παροχών, ανάκαμψης της οικονομίας και παροχής κινήτρων επενδύσεων σε τομείς προτεραιότητας: όπως η βιομηχανία, η αγροτική παραγωγή και ο τουρισμός.
Η κυβέρνηση της ΝΔ αποδεικνύει μέρα με τη μέρα και πάλι τον βαθύ συντηρητισμό της. Επαναφέρει τη χωροφυλακή και κρατά ομήρους των υπερπλεονασματων τους μισθωτούς, τις μικρές και μεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις, τους συνταξιούχους.
Σοβαρή αντιπολίτευση ασκεί μόνο το Κίνημα Αλλαγής και η Κοινοβουλευτική του ομάδα, που εργάζεται αδιάκοπα απέναντι στη συντήρηση της κυβερνητικής εφαρμοζόμενης πολιτικής. 
Είναι προφανές πως για να έρθει η αλλαγή που έχει ανάγκη η χώρα, χρειάζεται ένα ισχυρό Κίνημα Αλλαγής, μια ισχυρή κυβερνώσα Αριστερά
Και για να είναι ισχυρή, πρέπει να έχει βάση ενωμένη, πολιτικούς με αρχές, με ηθική ακεραιότητα, με πολιτική συνέπεια, με κομματική πειθαρχία, με στόχο και προσήλωση, απομακρύνοντας τον εαυτό τους από κάθε προσωπική φιλοδοξία, προκειμένου ο χώρος μας να ξαναβρεί την χαμένη του ταυτότητα και τον προορισμό του.
Προορισμός του είναι η κοινωνία, ο εργαζόμενος, ο εργάτης, ο αγρότης, ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας, ο μαθητής, ο φοιτητής, ο ασθενής, ο νέος που έφυγε στο εξωτερικό, ο συνταξιούχος.
Ναι. Είναι αλήθεια. Θα ήθελα να ενωνόμασταν όλοι και πάλι, κάτω από το όνομα του ΠΑΣΟΚ, με σύμβολο των αγώνων μας τον πράσινο ήλιο. 
Όμως αυτό πλέον είναι ανέφικτο. 
Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να υπάρχει μόνο, και θα υπάρχει αν μονοιάσουμε, μέσα από το Κίνημα Αλλαγής
Το ΠΑΣΟΚ πληρώνει την εσωστρέφεια, την πόλωση και το αυτομαστίγωμα για χρόνια . 
Τάσεις που άρχισαν στα χρόνια του κ Σημίτη, διασπώντας το  ΠΑΣΟΚ σε εκσυγχρονιστές και μη, συνεχίστηκαν στα χρόνια του Γ. Παπανδρέου, ανατρέποντάς τον από την ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση που είχε ανάγκη η χώρα μας, από τους ίδιους του τους συντρόφους, διασπώντας το σε Παπανδρεϊκούς και Βενιζελικούς, τάσεις που δυστυχώς τείνουν να ριζώσουν και να γίνουν όπως φαίνεται πλέον νοοτροπία.
Το ΠΑΣΟΚ είναι μέσα μας. Είμαστε όλοι εμείς που το ζήσαμε. Το ΠΑΣΟΚ είναι στο χέρι μας να σωθεί ή να διασπαστεί και να χαθεί οριστικά. Με ενότητα, με σύνεση, με σοφία και πάνω απ όλα με ωριμότητα ως βάση, έχουμε χρέος να το αναβιώσουμε μέσα από το Κίνημα Αλλαγής
Μέσα από συλλογικές και ανοιχτές διαδικασίες, μέσα από ανοιχτό, δημοκρατικό διάλογο, με εμπιστοσύνη και σεβασμό στα εκλεγμένα από τη βάση πρόσωπα, οφείλουμε να πορευτούμε και να σχεδιάσουμε, από κοινού, το μέλλον της παράταξης
Αυτό ισχύει και για το ΠΑΣΟΚ και για το Κι.Δη.Σο και για όλα τα όργανα και τους τομείς για τα οποία θα έπρεπε να έχουν εκλεγεί  εξ αρχής οι εκπρόσωποί μας μέσα από ανοιχτές διαδικασίες και όχι να μας εκπροσωπήσουν με προσωρινό διορισμό.
Όμως, όλα έγιναν για έναν απώτερο στόχο, ο οποίος έγινε σεβαστός και κατανοητός από όλους.
Το ίδιο πρέπει να γίνει και τώρα. 
Προκειμένου να έχει ουσιαστικό λόγο και ρόλο η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, ώστε να ασκεί τον ισχυρό αντιπολιτευτικό του ρόλο που έχει ανάγκη η χώρα μας και να ανασυγκροτηθεί ο χώρος μας, είναι αυτονόητο πως θα πρέπει να ηγείται και της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ, μέχρι το επόμενο συνέδριο εκλογής προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, το 2021.
Για όλους αυτούς τους λόγους παρευρέθηκα ως παρατηρητής στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, στηρίζω την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, μέχρι τη λήξη της θητείας της και νιώθω την ανάγκη να εκφράσω την αναγκαιότητα για σεβασμό στη θητεία των εκλεγμένων οργάνων, όπως έπρεπε να είχε γίνει και το 2009 στο πρόσωπο του Γιώργου Παπανδρέου, ώστε να μπορούν απερίσπαστα να αφοσιωθούν στο έργο τους, έργο που έχει ανάγκη η χώρα καθώς και την αναγκαιότητα να μπει τέλος στον διχασμό, στην πόλωση, στο αυτομαστίγωμα και στην εσωστρέφεια.
Η επόμενη μέρα πρέπει να μας βρει ενωμένους και πιο δυνατούς για το καλό της παράταξης, της ζωής μας και της χώρας μας.

Η Σοφία Πουλοπούλου είναι αναπληρώτρια  εκπαιδευτικός στη Σύρο, Αντιπρόεδρος ΔΣ Σύρου Τήνου Μυκόνου, Μέλος Πανελλαδικού Συμβουλίου ΔηΣυ και υποψήφια Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Πατήστε και δείτε τα 37 προηγούμενα άρθρα της Σοφίας Πουλοπούλου

Share.

Comments are closed.