Δημοσκόπηση Pulse για το ΣΚΑΪ : Η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον στις 14 μονάδες.

0

Ενθαρρυντικά είναι τα δείγματα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη καθώς η ΝΔ ανοίγει κι άλλο την ψαλίδα από τον ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.
Παράλληλα η κοινή γνώμη φαίνεται να δίνει «ψήφο εμπιστοσύνης» στην κυβέρνηση για μια σειρά νομοθετημάτων, όπως για το πανεπιστημιακό άσυλο και τον αντικαπνιστικό νόμο.

Για το πανεπιστημιακό άσυλο
Η κοινωνία δεν φαίνεται να δέχεται κανένα «άσυλο» στην ανομία και την παραβατικότητα, με πάνω από 6 στους 10 πολίτες (συνολικά το 66%) να τάσσονται υπέρ του νόμου για το πανεπιστημιακό άσυλο, ενώ είναι  χαρακτηριστικό ότι και 4 στους 10 (40% συνολικά) ψηφοφόροι της μείζονος αντιπολίτευσης να συμφωνούν με το μέτρο. «Ναι» στη θεσμοθέτηση κάρτας εισόδου στα πανεπιστήμια λένε 7 στους δέκα πολίτες (το 71% συνολικά), ενώ υπέρ του μέτρου τάσσονται και 5 στους δέκα ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ (51% συνολικά).

Για τον αντικαπνιστικό νόμο
Το 75% συμφωνεί με τον αντικαπνιστικό νόμο ζητώντας να ελέγχεται η τήρησή του, με το 61% να δηλώνει ότι σίγουρα συμφωνεί και το 14% ότι μάλλον συμφωνεί. Το 17% δηλώνει ότι αντιτίθεται στα μέτρα του αντικαπνιστικού νόμου με το 9% να δηλώνει ότι μάλλον διαφωνεί και το 8% ότι σίγουρα διαφωνεί. Το 8% δηλώνει δεν ξέρω/ δεν απαντώ.

Το 44% των καπνιστών (τακτικοί καπνιστές ή καπνίζουν πού και πού) συμφωνούν σίγουρα με τα μέτρα, το 20% μάλλον συμφωνούν, το 17% μάλλον διαφωνούν ενώ το 16% σίγουρα διαφωνούν. Δεν ξέρω/ δεν απαντώ δηλώνει το 1% του δείγματος. Το 74% των καπνιστών (καπνίζουν σπάνια ή ποτέ) συμφωνούν σίγουρα με τα μέτρα, το 12% μάλλον συμφωνεί, 7% μάλλον διαφωνεί, το 5% σίγουρα διαφωνεί, ενώ 2% δηλώνει δεν ξέρω/ δεν απαντώ.
Με τον νέο αντικαπνιστικό νόμο συμφωνεί το 87% συνολικά των ψηφοφόρων της ΝΔ, με το 75% να συμφωνεί απολύτως και το 12% μάλλον να συμφωνεί. Υπέρ του αντικαπνιστικού νόμου τάσσεται και το 66% συνολικά των εκλογέων του ΣΥΡΙΖΑ, με το 49% να τάσσεται αναφανδόν υπέρ του νόμου και το 17% μάλλον να συμφωνεί. Ευρεία πλειοψηφία υπέρ του αντικαπνιστικού νόμου συγκεντρώνεται και μεταξύ των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ, με το 87% συνολικά να συμφωνεί. 71% σίγουρα συμφωνούν, ενώ το 16% δηλώνει ότι μάλλον συμφωνεί.

Η πρόθεση ψήφου
Σύμφωνα με την μέτρηση έχουμε:

  • ΝΔ 38% (38,5%)
  • ΣΥΡΙΖΑ 24% (25%)
  • ΚΙΝΑΛ 6% (6%)
  • ΚΚΕ 5,5% (5%)
  • Ελληνική Λύση 4% (3,5%)
  • ΜέΡα25 3,5% (4%)
  • Χρυσή Αυγή 1% (1,5%)
  • Δημιουργία Ξανά 1%
  • Άλλο 4% (4,5%)
  • Λευκό Άκυρο Αποχή 4% (2,5%)
  • Αναποφάσιστοι 9% (9,5%)

Παράσταση νίκης
Στην παράσταση νίκης έχουμε συντριπτική υπέροχη της ΝΔ. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι 7 στους 10 δίνουν προβάδισμα στη ΝΔ, έναντι μόλις 17% που εκτιμούν ότι θα έβγαινε πρώτος σε εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης
Καταλληλότερος για πρωθυπουργός παραμένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 45% έναντι 26% του Αλ. Τσίπρα.

Πάνω από 6 στους 10 πιστεύει ότι τα πράγματα πάνε στη σωστή κατεύθυνση
Η κοινή γνώμη δείχνει να αισιοδοξεί για την πορεία των πραγμάτων αφού το συντριπτικό 63% πιστεύει ότι σε γενικές γραμμές τα πράγματα στην Ελλάδα πηγαίνουν προς τη σωστή κατεύθυνση τους τελευταίους έξι μήνες.

Πατήστε για να διαβάστε τη δημοσκόπηση της PULSE αναλυτικά

Δείτε σε βίντεο τηνπαρουσίαση τη μεγάλη δημοσκόπηση της Pulse  για το ΣΚΑΪ, όπως παρουσιάστηκε στο κεντρίκο δελτίο ειδήσεων του καναλιού, με τη Σία Κοσιώνη και τους Αλέξη Παπαχελά και Γιώργο Αράπογλου

Share.

Comments are closed.