Ο Ντόναλντ Τουσκ νέος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος

0

Ο απερχόμενος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ εξελέγη σήμερα νέος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Ο κ. Τουσκ εξελέγη νέος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, με μεγάλη πλειοψηφία, καθώς ήταν ο μοναδικός υποψήφιος. Το 13ο συνέδριο του ΕΛΚ που πραγματοποιείται στο Ζάγκρεμπ, τον εξέλεξε με 491 ψήφους (93%) υπέρ και 37 κατά.
O Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος διαδέχεται τον Ζόζεφ Ντολ, θα αναλάβει επίσημα τα καθήκοντα του προέδρου την 1η Δεκεμβρίου. Να σημειωθεί ότι ο Ντόναλντ Τουσκ είναι ο πρώτος πρόεδρος του ΕΛΚ από χώρα της πρώην ανατολικής Ευρώπης (Πολωνία).
Σήμερα, δεύτερη ημέρα του συνεδρίου, θα διεξαχθεί η ψηφοφορία για την εκλογή των 10 νέων αντιπροέδρων του ΕΛΚ και του νέου ταμία. Μεταξύ των 12 υποψήφιων για τις 10 θέσεις αντιπροέδρων του ΕΛΚ είναι ο πρόεδρος του κυπριακού κόμματος ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου και ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι.
Για τη θέση του ταμία του κόμματος έχει καταθέσει υποψηφιότητα ο Γερμανός βουλευτής των Χριστιανοκοινωνιστών, Κρίστιαν Σμιτ.

Μητσοτάκης: Συγχαρητήρια σε Τουσκ για την εκλογή του στην προεδρία του ΕΛΚ
Με ανάρτησή του στο Twitter, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τον Ντόναλντ Τουσκ για την εκλογή του στη θέση του προέδρου του ΕΛΚ.
«Συγχαρητήρια Ντόναλντ Τουσκ για την εκλογή σου ως πρόεδρος του ΕΛΚ! Προσβλέπω να συνεργαστούμε για ένα ακόμη ισχυρότερο κόμμα που θα οδηγήσει την Ευρώπη σε ένα καλύτερο μέλλον για όλους» έγραψε στην ανάρτησή του ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Share.

Comments are closed.