Κωνσταντινούπολη: Μυστήρια διάρρηξη, από μασκοφόρους, στην οικία του πατριάρχη Βαρθολομαίου

0

Σύμφωνα με πληροφορίες της ομογενειακής εφημερίδας «Ανατολής», το Σάββατο 16/11/2019, βραδινές ώρες σημειώθηκε διάρρηξη στην οικία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίος κι ενώ αυτός ήταν παρών σε κοινωνική εκδήλωση της ομογένειας,.
«Τό ἑσπέρας τοῦ Σαββάτου, 16ης ἰδίου, ἡ Α. Θ. Παναγιότης, ὁ Πατριάρχης, συνοδευόμενος ὑπό τοῦ Πανοσιολ. Τριτεύοντος κ. Ἀλεξάνδρου, μετέβη εἰς τά Χρυσοβέργεια καί ἐτίμησε διά τῆς ὑψηλῆς Αὐτοῦ παρουσίας τήν ὑπό τοῦ Συνδέσμου Ἀποφοίτων Ζωγραφείου διοργανωθεῖσαν παρουσίασιν τοῦ βιβλίου τοῦ Ἐλλογ. κ. Ἀθανασίου Καραγιάννη, Συγγραφέως, ὑπό τόν τίτλον «Αἰμίλιος Κομβόπουλος. Ρωμιός Ἐρασιτέχνης Ἠθοποιός καί Σκηνοθέτης», συγχαρείς πατρικῶς τούς διοργανωτάς, τόν τιμηθέντα καί τούς οἰκείους αὐτοῦ.», σύμφωνα με ανακοίνωση του Πατριαρχείου
Όπως κατέγραψαν οι κάμερες κλειστού κυκλώματος, τρεις μασκοφόροι διέρρηξαν την οικία, ενώ στο εσωτερικό της βρισκόταν η οικονόμος, η οποία και αντιλήφθηκε τους διαρρήκτες.
Οι μασκοφόροι έψαξαν τους χώρους της οικίας, όμως δεν γνωρίζουμε με βεβαιότητα εάν έκλεψαν, μιας και οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αφαίρεσαν κάποιο αντικείμενο.
Το περιστατικό καταγγέλθηκε στην αστυνομία, η οποία αναζητεί τα ίχνη των διαρρηκτών.
Να σημειώσουμε ότι η οικία του Παναγιότατου βρίσκεται σε συγκρότημα κατοικιών φυλασσόμενων από ιδιωτική ασφάλεια. Είναι εύλογο να προκληθούν ερωτήματα για τον τρόπο που κατάφεραν οι διαρρήκτες να δράσουν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από το προσωπικό της ιδιωτικής ασφάλειας.
Επειδή στο παρελθόν έχουν σημειωθεί αρκετές περίεργες διαρρήξεις σε οικίες και γραφεία διακεκριμένων ομογενών, είναι εύλογες οι συνειρμικές σκέψεις για το συμβάν.
Όμως εάν λάβουμε υπόψιν ότι ο Παναγιότατος είναι ένας θρησκευτικός ηγέτης παγκόσμιου βεληνεκούς και το γεγονός ότι η κυβέρνηση της Τουρκίας επανειλημμένα έχει δηλώσει ότι το κράτος μεριμνά για την ασφάλεια των μη μουσουλμανικών μειονοτήτων, προκαλεί σοβαρή ανησυχία αυτή η παραβίαση του οικιακού ασύλου του Οικουμενικού Πατριάρχη.
Πόσο μάλλον που πρόσφατα έχουν πληθαίνει τα άρθρα και δημοσιεύματα κατά του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ενώ πριν λίγες μέρες στη Χάλκη πραγματοποιήθηκε από τον ημικρατικό φορέα Ίδρυμα Τουρκικής Ιστορίας, συνέδριο μίσους κατά του Πατριαρχείου και της Θεολογικής Σχολής Χάλκης.
Το ερώτημα που τίθεται μετά την τελευταία διάρρηξη, είναι εάν το πανίσχυρο κράτος της Τουρκίας μπορεί να παρέχει επαρκή ασφάλεια στον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον ιδιωτικό του χώρο, που είναι και η οικία.
Για τους παραπάνω λόγους αναμένεται με ενδιαφέρον το αποτέλεσμα της έρευνας που διεξάγει η αστυνομία για τους διαρρήκτες.

Share.

Comments are closed.