Η Περιφέρεια Αττικής «αγοράζει» το Attica TV με €210.000 γαι να το μετατρέψει στην ουσία σε… «Πατούλης TV»

0

Χαμός έγινε χθες στο περιφερειακό συμβούλιο με τον Πατούλη να δίνει προσωπική και επίμονη μάχη για να κερδίσει οριακά στο Περιφερειακό Συμβούλιο την ψηφοφορία που του επιτρέπει να αγοράσει 8 ώρες πρόγραμμα ημερησίως στον τηλεοπτικό σταθμό Attica TV έναντι 42.000 ευρώ το μήνα.
Από την πλευρά Πατούλη τα ηνία ανέλαβε ο ίδιος μιλώντας για ιστορική απόφαση και καταγραφή με ονομαστική ψηφοφορία εκείνων που θέλουν να υπάρχει η φωνή της περιφέρειας και της αυτοδιοίκησης. «Να σπάσουν αυγά χωρίς φόβο ότι θα σπάσουν τα μούτρα τους», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.
Επισήμως, εισηγητής του θέματος είχε οριστεί ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Χρήστος Θεοδωρόπουλος, κάτι που δεν συνηθίζεται καθώς ο ρόλος του αφορά κυρίως την αμερόληπτη τήρηση του κανονισμού. Ο ίδιος ο κ.Θεοδωρόπουλος απέδωσε την επιλογή στην νομική του κατάρτιση αλλά όταν ήρθε η ώρα της συζήτησης το βάρος έπεσε στον Περιφερειάρχη που απάντησε με ένταση σε όσους ζήτησαν να αποσυρθεί το θέμα.
Η απόφαση αφορά την «έγκριση σύμβασης οριζόντιας συνεργασίας της Περιφέρειας με τον Δήμο Ασπροπύργου και την Δημοτική Επιχείρηση Attica TV». Βάσει της εισήγησης, αντικείμενο της σύμβασης είναι:

  1. Να ενισχυθεί η προβολή της Αττικής μέσω της παρουσίασης των αναπτυξιακών δράσεων της Περιφέρειας Αττικής
  2. Να προβληθεί το πρόγραμμα, η ειδησεογραφία, οι εκδηλώσεις (λόγου, πολιτισμού, αθλητικές), οι αναπτυξιακές δραστηριότητες της Περιφέρειας Αττικής αναφορικά με τις καθ’ ύλην και κατά τόπο αρμοδιότητές της
  3. Να πληροφορηθεί ειδικότερα, το κοινό για την δημιουργία ή εκμετάλλευση αναψυκτήριων, επιμορφωτικών κέντρων, συνεδριακών κέντρων, εκθεσιακών κέντρων, αθλητικών κέντρων, την εκτέλεση επιμορφωτικών και άλλων συναφών προγραμμάτων, την προβολή κάθε δραστηριότητας που σχετίζεται με την αναβάθμιση την ποιότητας ζωής των κατοίκων της Περιφέρειας Αττικής
  4. Να ενισχυθεί η προβολή των αναγκών των κατοίκων όλης της Περιφέρειας Αττικής αλλά και των δράσεων και των 66 δήμων της Περιφέρειας Αττικής.

Όλα τα παραπάνω θα επιτευχθούν με την παραγωγή τηλεοπτικών εκπομπών, την τηλεοπτική κάλυψη εκδηλώσεων και την προβολή σποτ. Στα έξοδα περιλαμβάνονται οι αμοιβές 16 δημοσιογράφων, 3 οπερατέρ, 1 σκηνοθέτη, 1 ηχολήπτη, δύο οδηγών, δύο μοντέρ, αγορά εξοπλισμού 6.500 ευρώ τον μήνα, καύσιμα 8.000 ευρώ, διοικητικές αμοιβές 5.000 ευρώ. Ακόμη και ενοίκια 15.000 και συνδρομή στην Digea 10.000 ευρώ μηνιαίως!
Την απόσυρση του θέματος είχαν ζητήσει σχεδόν όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης εξαιρουμένης της Χρυσής Αυγής που εμφανίζει όλο και εντονότερα τα σημάδια διάλυσης καθώς ο επικεφαλής της Ηλίας Παναγιώταρος απουσιάζει μονίμως ενώ χθες διαγράφηκαν για «ανάρμοστη συμπεριφορά» άλλα δύο μέλη της.

Τις εντονότερες αντιρρήσεις εξέφρασε η παράταξη του Γιάννη Σγουρού. Ο ίδιος ανέφερε ότι του είχε προταθεί κάτι αντίστοιχο για σύμπραξη με τον «Αθήνα 984» όταν ήταν Περιφερειάρχης αλλά το απέρριψε, αναρωτήθηκε εάν το κανάλι είναι ιδιωτικό, προειδοποίησε για αντιδράσεις από άλλα μέσα ενημέρωσης και πολιτικό κόστος. Από την ίδια παράταξη ο Δ.Κατσικάρης μίλησε για εμπλοκή στο κανάλι του εφοπλιστή Καραγιώργη που διώκεται με διεθνές ένταλμα σύλληψης και πρόσθεσε ότι η επιχείρηση επιβίωσε χάρη στην αύξηση κεφαλαίου ύψους 2,3 εκατομμυρίων ευρώ με χρήματα του Δήμου Ασπροπύργου.
Την απόσυρση ζήτησε και ο εκλεγμένος με την ίδια παράταξη Μάκης Γιομπαζολιάς επικαλούμενος την δίωξη που ταλαιπώρησε επί 6 χρόνια και τον ίδιο ως μέλος διοίκησης του «Αθήνα 984».

Από την πλευρά της παράταξης Δούρου μίλησε ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Καραμάνος που σημείωσε ότι η Περιφέρεια «μισοαγοράζει» το Attica Tv χωρίς μελέτη και κοστολόγιο. Επίσης, ο πρώην Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεόδωρος Σχινάς επικαλέστηκε νομικά κενά που μπορεί να μπλοκάρουν την απόφαση στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Πάντως, παραδέχθηκε ότι η περιφέρεια έχει επικοινωνιακό έλλειμμα θυμίζοντας τις εποχές που η διοίκηση Δούρου έκανε έργα όπως την νέα παραλιακή λεωφόρο αλλά τα κανάλια έδειχναν μόνον το μποτιλιάρισμα.

Ο Γ. Πρωτούλης (ΚΚΕ) αναρωτήθηκε αν ο κ.Πατούλης έχει ανάγκη πρόσθετης προβολής ενώ είναι κάθε μέρα στα κανάλια, και τόνισε πως σκοπός είναι η δημιουργία προπαγανδιστικού μηχανισμού της διοίκησης.

Ο Κ. Τουλγαρίδης (Αντικαπιταλιστική Ανατροπή) σημείωσε την παρουσία του Περιφερειάρχη την ώρα που απουσιάζει από άλλες συνεδριάσεις όπως εκείνη που οι κάτοικοι από τον Μαραθώνα ήρθαν να διαμαρτυρηθούν.

Μαριάννα Τσίχλη (Ανυπότακτη Αττική) τόνισε ότι στην εισήγησή της η Νομική Υπηρεσία δεν παίρνει ξεκάθαρη θέση για το αν μπορεί να προχωρήσει έτσι η σύμβαση.

Ο Θάνος Τζήμερος μίλησε για κανάλι με παράξενη προϊστορία που έχει χρεοκοπήσει δύο φορές και το πλήρωσαν οι δημότες.

Η συζήτηση κράτησε για ώρα χωρίς μεγάλες εντάσεις μέχρι την ώρα που πήρε τον λόγο για δεύτερη φορά ο κ.Πατούλης. Σε μια αποστροφή του λόγου του ο Περιφερειάρχης σχολίασε το γεγονός ότι από την παράταξη του πρώην Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού αποχωρούν συνεχώς στελέχη. Τότε ακολούθησε πανζουρλισμός με τον Γιάννη Σγουρό να μιλά για «συναλλαγή».
Υπενθυμίζουμε ότι τέσσερις εκλεγμένοι περιφερειακοί Σύμβουλοι με τον Γιάννη Σγουρό ανεξαρτητοποιήθηκαν και τώρα ανέλαβαν έμμισθες θέσεις ευθύνης από τον Γ.Πατούλη. Όμως από την ψηφοφορία αποδεικνύεται ότι τελικώς είναι πέντε οι απώλειες του Γιάννη Σγουρού, γιατί τόσοι ψήφισαν υπέρ της εισήγησης με αποτέλεσμα η πρόταση να λάβει 46 θετικές ψήφους έναντι 43 κατά. Οι δύο παριστάμενοι της Χρυσής Αυγής ψήφισαν λευκό και δύο διαγραφέντες είχαν αποχωρήσει.
Ενδιαφέρον όμως έχουν και οι πληροφορίες που παρουσίασε ο κ, Σγουρός σχετικά με το γεγονός ότι ο κ. Πατούλης είχε προσπαθήσει να υλοποιήσει την ίδια συνεργασία με το Attica Tv και ως πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας αλλά συνάντησε αντιρρήσεις μέσα από την παράταξή του και τον Α Αντιπρόεδρο Δημήτρη Καφαντάρη. Ο Γ.Πατούλης δεν απάντησε, σχετικά με αυτές τις πληροφορίες, αλλά τόνισε πολλές φορές ότι η σύμβαση με το Attica Tv θα περάσει από τον έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου ως προς την νομιμότητά του.
Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος Ασπροπύργου Νίκος Μελετίου είναι στενός συνεργάτης του Γ.Πατούλη και Β’ Αντιπρόεδρος στην ΚΕΔΕ, κάτι που πιθανόν να μην είναι τυχαίο.

Share.

Comments are closed.