46 χρόνια από την Εξέγερση του Πολυτεχνείου – Ολοκληρώθηκε η πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου

0

Η μαζική πορεία για τα 46 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου πραγματοποιήθηκε χωρίς επεισόδια και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, με την κεφαλή της πορείας να φτάνει έξω από την αμερικανική πρεσβεία στις 18:00.
Φοιτητικοί σύλλογοι, φορείς, κόμματα κι οργανώσεις της Αριστεράς, σωματεία και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Κλαυθμώνος και με κεντρικό σύνθημα «οι εξεγέρσεις δεν μπαίνουν στα μουσεία εμπρός για της γενιάς μας τα πολυτεχνεία», κατευθύνθηκαν προς την αμερικάνικη πρεσβεία.

Η αιματοβαμμένη σημαία στην αμερικάνικη πρεσβεία
Μόλις έφτασαν οι διαδηλωτές με την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου, μπροστά από την πρεσβεία των ΗΠΑ, έψαλαν τον εθνικό ύμνο, ύψωσαν τα χέρια τους πάνω από τη σημαία, τη δίπλωσαν και διαλύθηκαν. Έτσι για άλλη μια φορά την σημαία θα την διαφυλάξουν τα μέλη της ΠΑΣΠ, όπως γίνεται τόσα χρόνια
Να σημειωθεί ότι ανάμεσα στους διαδηλωτές βρέθηκαν μεταξύ άλλων ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, Μανώλης Χριστοδουλάκης ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης και ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης.
Περίπου τρεις ώρες αργότερα ολοκληρώθηκε η πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου, διαλύθηκαν οι τελευταίοι διαδηλωτές και δόθηκαν στην κυκλοφορία όλοι οι δρόμοι της Αθήνας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία για το Πολυτεχνείο
Στην πορεία της 46ης επετείου, ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε στην πρώτη γραμμή μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι το πολυπληθές μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ και με την παρουσία πολλών στελεχών του κόμματος, κάποιοι από τους οποίους είχαμε χρόνια να τους δούμε σε αντίστοιχη πορεία, έδωσαν σήμερα το παρών.
 «Θα είμαστε εκεί κυρίως για να στείλουμε μήνυμα αντίστασης στο κύμα της συντήρησης και της οπισθοδρόμησης αλλά και σε όσους έχουν προεξοφλήσει ότι ήρθε το τέλος της ιστορίας» είχε γράψει ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του στο Facebook. 
Παρόντες στην πορεία είναι ο Νίκος Παππάς, ο Πάνος Σκουρλέτης, ο Νίκος Βούτσης, η Ρένα Δούρου, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο Θάνος Μωραϊτης, ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Πανγιώτης Ρήγας και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. 
Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχε στο μπλοκ του κόμματός του, αλλά στο ύψος της Μεγάλης Βρετανίας αποχώρησε.

Το ΚΚΕ στην πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου
Ιδιαίτερα μαζική και με μεγάλο παλμό ήταν η πορεία του ΚΚΕ για τα 46 χρόνια από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, καθώς πλήθος κόσμου ξεκινώντας από την οδό Σταδίου έφτασε μέχρι την αμερικανική πρεσβεία στη Βασιλίσσης Σοφίας κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα.
Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα όπως: «Φονιάδες των Λαών Αμερικάνοι», «Το Πολυτεχνείο ζει, έξω το ΝΑΤΟ και οι Αμερικανοί» και άλλα. 
Επικεφαλής της πορείας ήταν ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ το «παρών» έδωσαν κι αρκετοί βουλευτές και στελέχη του κόμματος αλλά και χιλιάδες κόσμου εργαζόμενοι, εργάτες και συνταξιούχοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΚΚΕ στο πλαίσιο του τριήμερου εορτασμού -που προηγήθηκε- για τη σημερινή επέτειο.\

ΝΔ για Τσίπρα: Τουρίστας και στις διαδηλώσεις
Δηκτικό ήταν το σχόλιο της ΝΔ
για τη συμμετοχή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία του Πολυτεχνείου.

«Η πορεία είχε προορισμό την αμερικανική πρεσβεία. Ο Αλ. Τσίπρας σταμάτησε κάπου στη “Μεγάλη Βρετανία”. Ίσως πήγε για απογευματινό τσάι. Πήγε, είδε, έφυγε. Τουρίστας και στις διαδηλώσεις. Ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ σε μια εικόνα».

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ
«Το να τολμά να μιλά για τουρισμό η ΝΔ, όταν ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε ανήμερα του Πολυτεχνείου να κάνει long weekend στο Λονδίνο, είναι το λιγότερο αστείο», αναφέρουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στο σχόλιο της ΝΔ

Οι πηγές της Κουμουνδούρου προσθέτουν ακόμη: «Όσο αστείο άλλωστε ήταν και το να βγάλει tweet για το Πολυτεχνείο, μεταξύ μιας παρτίδας τένις και ενός γεύματος με σούσι στις όχθες του Τάμεση. Ενημερώνοντάς μας μάλιστα, ότι το μήνυμα της εξέγερσης του Νοέμβρη είναι το δόγμα της ασφαλείας. Φαίνεται θα άφησε στο πόδι του τον επικεφαλής της νεολαίας του δικτάτορα Παπαδόπουλου, κ. Βορίδη, και υπεύθυνους για την επικοινωνία απογόνους της προπαγάνδας του Παττακού».

Share.

Comments are closed.