ΑΣΟΕΕ: Τα ΜΑΤ μπήκαν στο πανεπιστήμιο και αποχώρησαν [Βίντεο]

0

Νέα επεισόδια σημειώθηκαν στις 2 μ.μ. στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ), μεταξύ ομάδας ατόμων και αστυνομικών δυνάμεων που έχουν σπεύσει στο σημείο.
Μετά την απόφαση της Συγκλήτου να βάλει «λουκέτο» στην ΑΣΟΕΕ μέχρι και τις 17 Νοεμβρίου, φοιτητές κάλεσαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας το μεσημέρι της Δευτέρας, στην πλατεία Βικτωρίας.
Σύμφωνα με την αστυνομία, φοιτητές και άλλοι νεαροί που βρίσκονταν στο σημείο κινήθηκαν αιφνιδιαστικά προς το προαύλιο της ΑΣΟΕΕ και καταδιώχθηκαν από ΜΑΤ που περιφρουρούσαν το κτίριο. Γύρω στις 12:30 ομάδα περίπου (70) ατόμων εισήλθε στον προαύλιο χώρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι αστυνομικοί ανέμεναν για αρκετή ώρα εντολές σχετικά με το αν θα προχωρήσουν σε προσαγωγές, ωστόσο αργά το μεσημέρι τούς ζητήθηκε να αποχωρήσουν. Τα άτομα τελικά αποχώρησαν την 14:45 περίπου ώρα.
Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, στις διαβουλεύσεις μεταξύ της αστυνομίας και των φοιτητών και άλλων ατόμων που βρίσκονται στο προαύλιο του πανεπιστημίου, συμμετείχαν η Θεανώ Φωτίου και η Σοφία Σακαρόφα.
Κατά τον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό υπήρξαν καταγγελίες για βία κατά δημοσιογράφων.
Νωρίτερα, ομάδα ατόμων εκτόξευσε πέτρες και άλλα αντικείμενα έξω από την ΑΣΟΕΕ εναντίον αστυνομικών, οι οποίοι από την πλευρά τους έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης.
Όπως δήλωσε στον Real FM ο Γενικός Γραμματέας της ΟΕΝΓΕ Παναγιώτης Παπανικολάου, κατά την ένταση στην ΑΣΟΕΕ τραυματίστηκαν έξι φοιτητές. Ο ένας φέρει τραύμα το κεφάλι, ενώ πέντε ακόμη αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα. Φοιτητές κατήγγειλαν ότι οι αστυνομικοί, για αρκετή ώρα, δεν επέτρεπαν ούτε στους τραυματίες να βγουν από την ΑΣΟΕΕ για να τους προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες.
Αυτή την ώρα οι φοιτητές που βγήκαν από την ΑΣΟΕΕ πραγματοποιούν πορεία, με κεντρικό πανό «Κάτω τα χέρια από το άσυλο» και βρίσκονται μπροστά από το Πολυτεχνείο.
Η αστυνομία, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δεν έχει προχωρήσει σε προσαγωγές έως αυτήν την ώρα, ενώ παραμένει κλειστή η οδός Πατησίων.
Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή, σε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε υπό κατάληψη χώρους στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών βρέθηκαν κοντάρια, κουκούλες, άδεια μπουκάλια κι άλλα αντικείμενα.

Δείτε βίντεο της ΕΡΤ από την είσοδο των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ

Share.

Comments are closed.