Παρουσίαση μελέτης για τις αναπτυξιακές προοπτικές της Περιφέρειας Πελοποννήσου από το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ στην Τρίπολη

0

Το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ Πελοποννήσου, σε ημερίδα που διοργανώθηκε στην Τρίπολη, παρουσίασε χθες, Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019, μία πρόσφατη μελέτη με τίτλο «Αναπτυξιακές Προοπτικές Περιφέρειας Πελοποννήσου».
Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης. Οι ομιλητές προσπάθησαν να αποτυπώσουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των πέντε νομών της Περιφέρειας καθώς και τις δυνατότητες ανάπτυξης του σε σχέση με τις θέσεις εργασίας.
Η μελέτη υλοποιήθηκε από τους Παναγιώτη Λιαργκόβα, Θάνο Κριεμάδη, Νικόλαο Αποστολόπουλο, Αθανάσιο Αναστασίου και Ζαχαρία Δερμάτη.
Στη μελέτη συμπεριλαμβάνονται αναλύσεις που προσανατολίζονται στο επίπεδο ανάπτυξης και το ειδικό βάρος της περιφέρειας Πελοποννήσου στην εθνική οικονομία στα βασικά χαρακτηριστικά του πρωτογενούς και δευτερογενούς και τριτογενούς τομέα, στην απασχόληση και την ανεργία, στο πλαίσιο στρατηγικής και στους άλλους βασικούς άξονες του κλάδου ανάπτυξης.
Κεντρικοί ομιλητές στην εκδήλωση των κ. Παναγιώτης Λιαργκόβας καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και ο Θάνος Κριεμάδης καθηγητής επίσης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ενώ το συντονισμό είχε αναλάβει ο Γιώργος Αργείτης επιστημονικός διευθυντής του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, καθηγητής στο τμήμα οικονομικών επιστημών του ΕΚΠΑ.

Share.

Comments are closed.