Παύλος Γερουλάνος: Ο τόπος έχει ανάγκη από μια πρόταση ελληνική, ανθρωποκεντρική και σοσιαλιστική

0

Στην ανάγκη μίας ελληνικής, σοσιαλιστικής πρότασης για τον τόπο επιμένει ο Παύλος Γερουλάνος, ξεκαθαρίζοντας πως ουδέποτε το ζητούμενό του ήταν τα πρόσωπα και οι ηγεσίες.
«Ποτέ δεν ξεκινώ από τα πρόσωπα και για αυτό έχω πει ότι αν τα πράγματα γίνουν σωστά δεν υπάρχει θέμα ηγεσίας», είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, παρατηρώντας όμως ότι υπάρχει έλλειψη προοδευτικού πόλου στην χώρα και απουσία μίας προοδευτικής πρότασης που θα οδηγήσει την Ελλάδα μπροστά. Πιο συγκεκριμένα, είπε ότι μία τέτοια πρόταση θα πρέπει να έχει τρία χαρακτηριστικά :

  • Να είναι βαθύτατα ελληνική και όχι να έρθει «απ’ έξω»,
  • Nα είναι ανθρωποκεντρική και όχι οικονομετρική και
  • Nα είναι τέλος σοσιαλιστική.

Πρόκειται κατά τον ίδιο για ένα διαφορετικό μοντέλο διακυβέρνησης το οποίο θα είναι δημοκρατικό και ένα μοντέλο ανάπτυξης «από κάτω προς τα πάνω», που θα καλεί τους Έλληνες να επενδύσουν στην χώρα και στα παιδιά τους.
Τούτων δοθέντων, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει πως όσα γίνονται αυτή τη στιγμή στο εσωτερικό του κόμματός του, δίνουν την εντύπωση ότι αντί να ασχολούνται με την κοινωνία, τα στελέχη του ασχολούνται με τους εαυτούς τους. «Φτάνει πια. Είναι ώρα να πούμε σε αυτή την κοινωνία ποιο είναι το δικό μας όραμα», είπε, τονίζοντας όμως ότι για αυτό θα πρέπει να προηγηθεί ένας σοβαρός και δημοκρατικός διάλογος. Αφήνοντας σαφείς αιχμές προς την ηγεσία μάλιστα, υποστήριξε ότι ένα δημοκρατικό κόμμα χωρίς δημοκρατικές διαδικασίες δεν μπορεί να υπάρξει. «Αν θεωρούμε ότι η Δημοκρατία οδηγεί σε εσωστρέφεια, σημαίνει ότι η ηγεσία παίρνει τις αποφάσεις και όλοι οι άλλοι ακολουθούμε», είπε, επιμένοντας ότι ο χώρος στον οποίο ανήκουν είναι χώρος σύνθεσης και όχι άκρων και ως εκ τούτου πρέπει να πείσει τους ανθρώπους των οποίων την ψήφο ζητά. «Για να πείσεις όμως, πρέπει να είσαι έτοιμος να ακούσεις και άλλη άποψη», είπε με νόημα, καλώντας τον χώρο του να μετατρέψει τις αρχές και τις αξίες του σε πολιτικές αντί να χάνει χρόνο επιχειρώντας να αποφύγει δημοκρατικές διαδικασίες.

Share.

Comments are closed.