Στα χέρια της αστυνομίας ο μαθητής που μαχαίρωσε 15χρονο σε σχολείο της Αμαλιάδας – Γιατί μαχαίρωσε το συμμαθητή του

0

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ο μαθητής που μαχαίρωσε σήμερα συμμαθητή του μέσα 1ο Λύκειο της Αμαλιάδας.
O νεαρός που αναζητούνταν από την αστυνομία, παραδόθηκε στις Αρχές της Αμαλιάδας συνοδεία του πατέρα του, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό το τι υποστήριξε ο ίδιος σε σχέση με το συμβάν.
Ο μαθητής που κατηγορείται ότι τραυμάτισε με αιχμηρό αντικείμενο έναν ο συμμαθητή του κρατείται στο αστυνομικό τμήμα Αμαλιάδας, ενώ σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών.

Τι δήλωσε ο αδελφός του Θύματος
«Τον μαχαίρωσε πισώπλατα δυο φορές και στη συνέχεια πήγε να τον μαχαιρώσει και στο πρόσωπο αλλά ο αδερφός μου πρόλαβε κι έβαλε τα χέρια του. Από ό,τι γνωρίζω το άλλο παιδί πρέπει να έχει πρόβλημα με ναρκωτικές ουσίες, είναι μια ομάδα στην Αμαλιάδα και θέλουν να κάνουν κουμάντο παντού. Επειδή ο αδερφός μου δεν θέλει να είναι στην ομάδα τους και να ασχολείται με τέτοια πράγματα, του επιτέθηκαν. Δεν είναι η πρώτη φορά που χτυπούν τον αδερφό μου, έχει ξαναγίνει στο παρελθόν. Η αστυνομία έχει ενημερωθεί αρκετές φορές αλλά δυστυχώς μέχρι τώρα δεν έχει κάνει τίποτα. Ο αδερφός μου έχει τραύματα στην πλάτη από μαχαιριές, πηγαίνουμε στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο στην Πάτρα, έχουμε τρελαθεί και εύχομαι να πάνε όλα καλά γιατί πονάει πολύ», είπε στο protohema.gr ο αδερφός του θύματος.

Τι λέει ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας
Ο διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Βασίλης Δημητρέλλος, μιλώντας στην τοπική ιστοσελίδα ilialive.gr για το περιστατικό με το επεισόδιο μεταξύ μαθητών στο 1ο ΓΕΛ Αμαλιάδας τόνισε:.

«Στο 1ο ΓΕΛ Αμαλιάδας σήμερα στο πρώτο διάλειμμά δύο μαθητές της Α’ τάξης διαπληκτίστηκαν μεταξύ τους και ο ένας εκ των δύο κατάφερε δύο χτυπήματα, ένα στην ωμολάτη και ένα στον πήχη του αριστερού χεριού κοντά στον αγκώνα, κατά πάσα πιθανότητα με σουγιά. Η σχολική μονάδα ειδοποίησε ασθενοφόρο και ο μαθητής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αμαλιάδας, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και εν συνεχεία λόγω ηλικίας συνοδεία γιατρού διακομίστηκε στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο Πατρών. Έχει αποφύγει τον κίνδυνο σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και η η κατάστασή του είναι ικανοποιητική» ανέφερε ο κ. Δημητρέλος.
«Είναι ένα λυπηρό φαινόμενο στη σχολική κοινότητα» σχολίασε ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Όπως ανέφερε ζήτησε από το διευθυντή του σχολείου να ενημερώσει για το περιστατικό την Εισαγγελία Αμαλιάδας, ενώ επισήμανε πως η Διεύθυνση προσανατολίζεται στη χρήση υποστηρικτικών δομών για τους μαθητές με ψυχολόγο και κοινωνιολόγο. Αναφερόμενος στα αιτία της διαμάχης ο κ. Δημητρέλλος, δήλωσε «… ακούγονται διάφορα για τα αίτια και δεν θέλω να σταθώ σε φήμες»…

Share.

Comments are closed.