Ο Νίκος Θρασυβούλου συνομιλεί με τον Νότη Μαυρουδή στον Ιανό

0

Την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου στις 20:30 στα πλαίσια του κύκλου συζητήσεων «Συναντήσεις με συγγραφείς» στο café του Ιανού (Σταδίου 24, Αθήνα), ο Νίκος Θρασυβούλου συνομιλεί με τον Νότη Μαυρουδή.
Είναι μια συζήτηση εφ’ όλης της ύλης, σε πρώτο πρόσωπο, για την Τέχνη, τον Πολιτισμό, την Μουσική αλλά και για θέματα που αγγίζουν το κοινωνικό γίγνεσθαι της εποχής μας, με τη συμμετοχή του κοινού.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας (Σταδίου 24), η είσοδος είναι ελεύθερη και θα προβάλλεται ζωντανά και στο ianos.gr

Λίγα λόγια για τον Νότη Μαρυρουδή
Εδώ και έξι δεκαετίες, ο Νότης Μαυρουδής διαγράφει µια πολυσχιδή πορεία στη μουσική, ως συνθέτης, ως δεξιοτέχνης της κλασικής κιθάρας και ως δάσκαλος. Σπούδασε κιθάρα στο Εθνικό Ωδείο µε καθηγητή τον ∆ηµήτρη Φάµπα, και το 1969 συνέχισε τις σπουδές του στην Ισπανία µε τον José Tomás. Ως σολίστ κιθάρας έχει δώσει πολλές συναυλίες και ρεσιτάλ, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, ενώ το διδακτικό του έργο ξεκίνησε το 1969 από τη ∆ηµοτική Μουσική Ακαδηµία του Μιλάνου και συνεχίστηκε ανελλιπώς από το 1975 και ύστερα στην Ελλάδα.

Παράλληλα, ο Νότης Μαυρουδής έχει να επιδείξει µια γενικότερη, δυναµική παρουσία στα µουσικά και κιθαριστικά δρώµενα της χώρας µας: αρθρογραφώντας σε εφηµερίδες και περιοδικά, συνεργαζόµενος µε ραδιοφωνικούς σταθµούς, οργανώνοντας σηµαντικές συναυλίες µε παγκόσµιας φήµης κιθαριστές. Έχει αναλάβει κατά καιρούς υπεύθυνες θέσεις σε κρατικά ιδρύµατα και οργανισµούς και έχει διατελέσει καλλιτεχνικός διευθυντής σε διάφορα µουσικά φεστιβάλ. Από το 1983 έως το 1987 εξέδιδε και διηύθηνε το µοναδικό περιοδικό κιθάρας στην Ελλάδα, το Tar, το οποίο, από τον Οκτώβριο του 2006 επαναλειτουργεί σε διαδικτυακή µορφή, στην ιστοσελίδα www.tar.gr. Το 2002 ίδρυσε τη δισκογραφική ετικέτα «Corifeo» στην «Eros music», της οποίας υπήρξε καλλιτεχνικός διευθυντής ως το 2006, και η οποία διακρίθηκε για τις εξαιρετικές εναλλακτικές εκδόσεις σε πολυποίκιλους µουσικούς δρόµους. […]

Share.

Comments are closed.