Ισχυρή νεροποντή στην Αιτωλοακαρνανία, πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα [Βίντεο]

0

Προβλήματα στην Αιτωλοακαρνανία προκάλεσε το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την Δυτική Ελλάδα.
Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας Μαρία Σαλμά, την οποία επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν στην κοινότητα Λεσίνι.
Επίσης, λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης, έκλεισε προσωρινά η παλαιά εθνική οδός Αντιρρίου – Ιωαννίνων κοντά στο Χαλίκι.
Μάλιστα, κατά το aixmi-news.gr, στην περιοχή Χαλίκι και στο Κεφαλόβρυσο Αιτωλικού προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές, καθώς κάτοικοι και επιχειρηματίες βρέθηκαν βουτηγμένοι στα λασπόνερα.
Παράλληλα, λάσπη και φερτά υλικά έπεσαν στον δρόμο που συνδέει το Άνω με το Κάτω Κεράσοβο, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων. Μαθητές αναγκάστηκαν να περάσουν με τα πόδια μέσα από τις λάσπες για να φθάσουν στα σπίτια τους μετά το σχολείο.
Κάτω από τα λασπόνερα θάφτηκε έργο που κατασκεύασε ο τοπικός πολιτιστικός σύλλογος στην περιοχή Βατόβρυση. Προβλήματα μικρότερης έκτασης έχουν καταγραφεί και στις περιοχές Νεοχώρι και Κατοχή.
Στις περιοχές οι οποίες επλήγησαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα βρίσκονται από την πρώτη στιγμή ο Δήμαρχος Κώστας Λύρος, οι Αντιδήμαρχοι και οι υπηρεσίες του Δήμου.
Τα μηχανήματα της ΔΕΥΑΜ και των αρμόδιων υπηρεσιών βρίσκονται όπου απαιτείται, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια αποκατάστασης των ζημιών που έχουν προκληθεί.

Δείτε βίντεο του AgrinioPress με χείμαρρος στο Λεσίνι Οινιάδων

Share.

Comments are closed.