Μητσοτάκης: Για μια ακόμη φορά, απεργούν οι λίγοι και ταλαιπωρούνται οι πολλοί! – Οι αντιδράσεις των κομμάτων

0

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο Facebook απαντά στους συνδικαλιστές για τη σημερινή απεργία, αναφέροντας: «Για μία ακόμη φορά, απεργούν οι λίγοι και ταλαιπωρούνται οι πολλοί!».
Υπενθυμίζεται πως οι συνδικαλιστές έχουν ανέβει στα κάγκελα με την κυβέρνηση εξαιτίας διατάξεων στο νέο νομοσχέδιο, αφού μπαίνουν αυστηρές ρυθμίσεις για τον τρόπο που λαμβάνονται οι αποφάσεις για τις απεργίες. Στόχος της κυβέρνησης είναι να μπει τέλος στις απεργίες που αποφασίζουν και ψηφίζουν μικρές μειοψηφίες, συνήθως από οργανώσεις της άκρας Αριστεράς, χωρίς τη συμμετοχή των εργαζομένων στις επιχειρήσεις.
Στην ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι «επαγγελματίες συνδικαλιστές που έχουν χάσει την επαφή τους με τον κόσμο της εργασίας και που δεν αντιλαμβάνονται ότι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι επιθυμούν περισσότερη συμμετοχή και δημοκρατία στη λήψη αποφάσεων που τους αφορούν…. Είναι καιρός να πάμε μπροστά. Και θα πάμε!».
Αναλυτικά η ανάρτηση του πρωθυπουργού

Αλέξης Χαρίτσης προς Μητσοτάκη για την απεργία: Θα μπορούσε να είναι ανακοίνωση του
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης απάντησε στην ανάρτηση του πρωθυπουργού τον οποίο εγκάλεσε για αλαζονεία και αυταρχισμό. Σύμφωνα με τον κ. Χαρίτση, η δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη «θα μπορούσε να είναι ανακοίνωση του ΣΕΒ».

Ο κ. Χαρίτσης στη συνέχεια αναφέρει ότι «ο κ. Μητσοτάκης δεν εξυπηρετεί τους πολλούς, εξυπηρετεί τους ελάχιστους. Τα εκατομμύρια των εργαζομένων που πλήττονται, ανεξάρτητα από το αν συμμετέχουν ή όχι στις απεργιακές κινητοποιήσεις, ανεξάρτητα από το αν εμπιστεύονται ή όχι τις συνδικαλιστικές ηγεσίες, καταλαβαίνουν πλέον πολύ καλά ποια είναι η “κανονικότητα” του κ. Μητσοτάκη. Αυτή του ΔΝΤ”».
Αναλυτικά η δήλωση του Αλέξη Χαρίτση για τη σημερινή απεργία και το σχόλιο του πρωθυπουργού:

Βρούτσης: Η απεργία έγινε επειδή καταργούμε τις μαϊμού συνδικαλιστικές οργανώσεις
Μετά τον Κυριάκο Μητσοτάκη που έκανε λόγο για λίγους συνδικαλιστές που ταλαιπωρούν τους πολλούς, και ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης σχολίασε την σημερινή απεργία.

Ο κ. Βρουτσης απάντησε στους απεργούς, σημειώνοντας ότι διαμαρτυρία γίνεται επειδή με το Αναπτυξιακό νομοσχέδιο καταργούνται οι μαϊμού συνδικαλιστικές οργανώσεις και επιβάλλεται η ηλεκτρονική ψηφοφορία.
Η ανάρτηση του Γιάννη Βρούτση για την απεργία στο twitter:

ΚΙΝΑΛ: Την πολιτική Μητσοτάκη στα εργασιακά πληρώνουν οι πολλοί
Απάντηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, που με αφορμή τη σημερινή απεργία των συνδικαλιστών σχολίασε ότι «απεργούν οι λίγοι και ταλαιπωρούνται οι πολλοί», έδωσε το Κίνημα Αλλαγής.
Το ΚΙΝΑΛ κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι η πολιτική του οδηγεί σε καταστρατήγηση των συλλογικών συμβάσεων και σχολιάζει το καρφί του Μητσοτάκη για τους επαγγελματίες συνδικαλιστές, σημειώνοντας: «Δυστυχώς με την πολιτική που προωθεί στα εργασιακά ο κ. Μητσοτάκης την πληρώνουν οι πολλοί».
Η απάντηση Γραφείου Τύπου Κινήματος Αλλαγής για την ανάρτηση του κ. Μητσοτάκη
«Δυστυχώς με την πολιτική που προωθεί στα εργασιακά ο κ. Μητσοτάκης την πληρώνουν οι πολλοί.
Γιατί το νομοθέτημά του οδηγεί σε καταστρατήγηση των συλλογικών συμβάσεων, απαξιώνει τις αμοιβές και τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Για  αυτά, στα οποία εστιάζουν οι εργαζόμενοι τον αγώνα τους σιωπά εκ του πονηρού.
Τα υπόλοιπα από την ανάρτησή του, όπως τα περί συμμετοχής και ψηφοφοριών, από μας μόνο ως προβοκάτσια εκλαμβάνονται
…»

ΚΚΕ σε Μητσοτάκη: Για επαγγελματίες συνδικαλιστές αρκεί μια ματιά στο κόμμα της ΝΔ Πηγή: Protagon.gr
Ο όρος «επαγγελματίες συνδικαλιστές» που χρησιμοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη δήλωσή του για την απεργία της Τετάρτης, και η αναφορά του σε μειοψηφίες απεργών, ερέθισε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος που απαντώντας, κάλεσε τον Πρωθυπουργό να ψάξει στη ΝΔ για τέτοιους είδους επεαγγελματίες του συνδικαλισμού.
Αναλυτικά το σχόλιο του ΚΚΕ:
«Πάει πολύ ο πρωθυπουργός, που εκλέγεται με λιγότερο από το 30% των εχόντων δικαίωμα ψήφου Ελλήνων πολιτών, να μιλάει για μειοψηφίες απεργών, μόνο και μόνο για να κρύψει την επίθεση που σχεδιάζει με το κατάπτυστο πολυνομοσχέδιο στους μισθούς, στις συλλογικές συμβάσεις και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, που έχουν κατακτηθεί με αγώνες και αίμα.
Όσο για τους επαγγελματίες του συνδικαλισμού, ας τους αναζητήσει στο κόμμα του, στους νόθους και τους ανθρώπους των επιχειρήσεων μέσα στα συνδικάτα, με τους οποίους συναντιέται ο κ. Μητσοτάκης. Ναι, όλοι αυτοί δεν έχουν καμία επαφή με τον κόσμο της εργασίας, ο οποίος, σε πείσμα του κ. Μητσοτάκη, θα υπερασπιστεί μαζί με τα ταξικά συνδικάτα τα δικαιώματά του
».

Share.

Comments are closed.